Restructurarea aparatului public nu este pe agenda Guvernului

158
Restructurarea aparatului public nu este pe agenda Guvernului - 1-1585822200.jpg

Articole recomandate

Guvernul nu ia în considerare în acest moment o restructurare a aparatului public, iar după rezolvarea crizei de sănătate este timp pentru reforme în domeniul public, a declarat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, citat de Agerpres.

"În acest moment nu există această discuție. În acest moment toate armele noastre sunt îndreptate împotriva problemei de sănătate. Încercăm să oprim această criză pe sănătate, să avem echipamente pentru ca totul să funcționeze perfect. Acolo ne-am concentrat toate forțele, veți vedea că rectificarea bugetară acolo duce resurse. În al doilea rând, avem problema creată în sectorul privat, unde a trebuit să fie închise mai multe firme, pentru că vrem ca oamenii să stea acasă, să nu se infecteze, și atunci vom pune resurse și în această zonă. În acest moment nu ne uităm la o restructurare a aparatului public sau orice alte măsuri, dar știm, bineînțeles, că aparatul public este ineficient", a explicat Florin Cîțu, la Digi 24.

Ministrul de Finanțe a susținut că sistemul public se informatizează forțat în această perioadă. "Se fac eforturi în acest moment de informatizare a aparatului public și s-a văzut clar că aparatul public s-a informatizat forțat. Am oameni care lucrează și din Ministerul de Finanțe, și din ANAF, sute de persoane care lucrează de acasă, fac lucruri pe tablete, sunt conectați, fac lucruri care ni se spuneau cu o lună în urmă că nu se puteau face. Vă spun că informatizarea ANAF se va face în această perioadă. (...) În rest, nu ne-am concentrat în acest moment decât pe a pune resurse în sistemul de sănătate și de a veni cu aceste măsuri prin care să reușim să păstrăm capacitatea de producție. Eu cred că dacă reușim să păstrăm capacitatea de producție aproape intactă și forța de muncă să fie sănătoasă putem să ieșim după aceea din impas. Să știți că avem timp de reforme (în sistemul public - n. r.) după aceea, bineînțeles", a adăugat Florin Cîțu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4763 secunde