Restricții la Protecția Copilului. Evaluările pentru certificatele de handicap, prin telefon

208
Restricții la Protecția Copilului. Evaluările pentru certificatele de handicap, prin telefon - dgaspccorona-1584050264.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța anunță luarea unei serii de măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19, la nivelul sediului județean, dar și în ceea ce privește centrele rezidențiale, cele de zi și compartimentele aparținând instituției. Măsurile sunt în vigoare până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire. 
Astfel, constănțenii interesați să depună documentele pentru întocmirea dosarelor noi pentru evaluarea în vederea încadrării în grad de handicap o vor face prin intermediul poștei electronice, la adresele de  e-mail: [email protected] (pentru persoanele adulte) și [email protected] (pentru documentele privind încadrarea în grad de handicap a minorilor). 
Cât privește persoanele care au depus deja dosarele și urmează etapa de evaluare, acestea nu se vor mai prezenta în fața comisiilor DGASPC Constanța, ci vor fi contactate telefonic, iar evaluarea complexă se va face numai pe baza actelor depuse deja. Totodată, sunt suspendate evaluările pe teren, la persoanele nedeplasabile; acestora le vor fi trimise prin Poștă certificatele noi eliberate. 


Ședințele de terapie din cadrul centrelor de zi și de recuperare sunt suspendate, urmând ca echipele de specialiști să se deplaseze pe teren doar în situații de urgență. 


"Se suspendă, de asemenea, vizitele aparținătorilor copiilor, tinerilor și adulților cu și fără handicap din centrele rezidențiale, precum și acordarea biletelor de ieșire din centre, acestea urmând să fie acordate doar în cazuri de urgență, precum în cazul vizitelor la medic", au mai arătat reprezentanții DGASPC. 


Constănțenii pot apela, în continuare, cele două numere de telefon pentru situații de urgență: Telefonul Copilului, 0241/983 și numărul pentru victimele violenței domestice - 0341/921. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3894 secunde