Reparații capitale la tunelul pietonal din Gara Constanța. CFR promite montarea a trei lifturi

253
Reparații capitale la tunelul pietonal din Gara Constanța. CFR promite montarea a trei lifturi - tunelcfr2sursacfrinfrastructura-1592327341.jpg

Articole de la același autor

În toamna anului trecut, tunelul pietonal din cadrul Gării Constanța a intrat într-un amplu proces de reabilitare. Lucrările erau necesare, în condițiile în care tunelul și scările ajunseseră într-o stare deplorabilă, după cum au reclamat, în repetate rânduri, constănțenii care circulă cu trenul.

Drept pentru care, tunelul care face legătura între peronul principal și peroanele 2, 3 și 4 a fost închis și au fost realizate o serie de reparații: fisurile și crăpăturile din pereți au fost tratate cu injecții cu rășină poliuretanică elastică, pereții și tavanul au fost zugrăvite cu vopsea lavabilă, treptele au fost placate cu gresie ceramică, la marginea treptelor a fost montată bandă de atenționare; au fost montate pictograme, marcaje de orientare și informare a călătorilor, dar și un pavaj tactil contrastant, pentru deplasarea persoanelor cu dizabilități spre peroanele de îmbarcare etc.

Luni, tunelul a fost repus în funcțiune, deși, după cum au precizat reprezentanții CFR Infrastructură, încă mai sunt câteva lucrări de realizat. De altfel, "lipsurile" au fost punctate de constănțeni imediat după deschiderea tunelului.

"Sunt vârstnici, sunt persoane cu dizabilități care călătoresc cu trenul, ar fi fost mai utile niște lifturi sau scări rulante, pentru a nu ne chinui trăgând de bagaje până la peron", a afirmat un călător.

Referitor la cele reclamate, repre-zentanții CFR Infrastructură au arătat că în perioada următoare vor fi montate trei platforme elevatoare.

"În desfășurare la această oră este ultima etapă a programului de reparații capitale, și anume lucrări de balastare, buraj, stabilizare și profilare mecanizată la liniile 1 și 2, după care constructorul va monta și pune în funcțiune cele trei platforme elevatoare, pentru accesul persoanelor cu dizabilități, la fiecare scară de acces în tunel. Menționăm faptul că, pe toată lungimea tunelului, inclusiv pe scările de acces, a fost montat pavajul special tactil pentru deplasarea în condiții de siguranță a persoanelor cu dizabilități", au precizat însă reprezentanții CFR Infrastructură.

Valoarea investiției în reparațiile realizate la tunelul pietonal și la liniile 1, 2, 3 și 4 se ridică la peste 10 milioane de lei, fondurile fiind alocate din bugetul de stat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6882 secunde