Reorganizări în spitale, pentru a primi şi pacienţi cu alte afecţiuni decât COVID-19

635
Reorganizări în spitale, pentru a primi şi pacienţi cu alte afecţiuni decât COVID-19 - reorganizarispitale-1613722438.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a cerut spitalelor şi Direcţiei de Sănătate Publică să evalueze infrastructura şi capacităţile de a organiza activitatea medicală de fluxuri separate pentru pacienţi, astfel încât cazurile COVID-19 să beneficieze de o abordare multidisciplinară, iar pentru cazurile non-COVID-19 să crească accesibilitatea şi calitatea serviciilor medicale de care au nevoie.
„Vrem să creștem calitatea serviciilor medicale atât pentru pacienții COVD-19, cât și pentru cei care se adresează spitalelor cu alte afecțiuni. Tot mai multe unități sanitare destinate COVID-19 au solicitat redeschiderea pentru tratarea altor cazuri în această fază epidemiologică. Am cerut direcţiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate și a modului în care sunt separate complet circuitele funcţionale pentru pacienţii infectaţi de cei neinfectaţi. Aștept o propunere de planificare a capacităților la nivelul spitalelor pentru a putea reconsidera unitățile medicale privind încadrarea COVID-19”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu.


Ministerul Sănătății derulează în prezent un proces de centralizare și analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza și circuite separate pentru pacienții non-COVID-19 și, pe de altă parte, de a crește capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienții COVID-19.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8254 secunde