Reguli stricte pentru mersul pe bicicletă, în oraş

527
Reguli stricte pentru mersul pe bicicletă, în oraş - regulistricte-1617814988.jpg
Mercurul începe să urce din nou în termometre și constănțenii doresc să petreacă tot mai mult timp în aer liber. 5.528 de trasee au fost efectuate în municipiul Constanţa, în luna martie, cu bicicletele puse gratuit la dispoziţie de autorităţile locale.

Astfel, reprezentanţii Primăriei Constanţa atrag atenţia că, dacă optați pentru mersul pe bicicletă, trebuie să respectați câteva reguli de conduită în trafic. În primul rând, pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani. Vehiculele pe două roţi trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare, dispozitive de frânare eficiente, sistem de avertizare sonoră și dispozitive reflectorizant-fluorescente.

„Bicicletele trebuie conduse pe un singur rând dacă nu se află în vreo competiție, caz în care se face excepție de la această regulă, iar dacă pe direcția de deplasare există o pistă de biciclete semnalizată corespunzător, se circulă doar pe aceasta. Bicicliștilor le este interzis să învețe să conducă pe drumurile intens circulate, să se deplaseze fără a ține cel puțin o mână pe ghidon și ambele picioare pe pedale ori să conducă aflându-se sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor stupefiante. Bicicliștii nu au voie nici să se țină de un vehicul aflat în mers ori să fie remorcat de un altul împins sau tras ori să transporte o altă persoană, cu excepția situațiilor în care vehiculul este construit special în acest sens”, transmit reprezentanţii autorităţilor locale.

De asemenea, pentru a folosi bicicletele într-un mod sigur, este recomandat să respectați normele elementare de igienă. Utilizatorii bicicletelor din sistemul de bike sharing au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil şapte zile din şapte, între orele 7.00 şi 24.00, cu robot telefonic pe timpul nopţii, unde pot semnala orice problemă. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2692 secunde