Reguli noi au fost propuse de Guvern pentru campania electorală

Miercuri, 12 August 2020
133
Potrivit unui raport trimis de premierul Ludovic Orban președinților celor două camere ale Parlamentului, Robert Cazanciuc și Marcel Ciolacu, prezența la mitingurile electorale organizate în aer liber va fi de maximum 50 de participanți, iar pentru evenimentele organizate în spații închise va fi de maximum 20, informează Digi24.ro.


Documentul conține precauții universal valabile, obligatoriu de respectat in perioada campaniei electorale. Astfel, decizia organizării evenimentelor electorale va ține cont de contextul epidemiologic al localității și al regiunii unde acesta se organizează, de contextul epidemiologic al localităților și regiunilor din care provin participanții. Pentru prevenirea contagiunii cu noul coronavirus, se vor elabora acte normative și recomandări de protejare a sănătății publice, ce vor consta în obligativitatea respectării urmatoarelor măsuri menținerea distanței fizice de minimum 1,5 m între oricare două persoane, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4mp /persoană, asigurarea facilităților la locul de desfășurare al evenimentului electoral pentru spălarea sau dezinfecția regulată a mâinilor, spălatul sau dezinfecția frecventă a mâinilor este preferabilă purtării mănușilor.


Direcțiile de sănătate publică vor realiza evaluările de risc și vor aviza fiecare eveniment în parte, asigurând și consultanță pentru organizatorii evenimentelor.


Organizatorii vor desemna persoane ce se vor îngriji de respectarea acestor reguli, scena/spațiul destinat vorbitorilor va avea o dimensiune suficient de mare pentru a permite menținerea distanței fizice de 1,5 m între cei ce vor urca pe scenă și o suprafață de patru metri pătrați de persoană, vorbitorii se vor plasa la o distanță de cel puțin 3 metri față de public, dacă scena este la același nivel și la o distanță de minimum 4 metri, dacă scena este plasată mai sus față de public, dezinfecția riguroasă a echipamentelor utilizate în campanie: microfoane, stații de amplificare, camera video, aparate de fotografiat, asigurarea unui număr rezonabil de toalete, acolo unde este posibil.


În cazul toaletelor ecologice, se recomandă să existe lavoare cu apă și săpun în proximitatea acestora, curățenia și dezinfecția riguroasă a suprafețelor și aerisirea temeinică a încăperilor înainte și după eveniment", se arată în document.


Este prevăzut că numărul maxim de persoane prezente simultan în interiorul cortului electoral va fi de maximum trei, se va evita contactul cu materiale promoționale (broșuri, pliante), pixuri, etc.


"Se vor oferi aceste materiale prin rugarea votanților să se servească singuri din zona de prezentare (sistemul de autoservire cu pliante/alte material publicitare). Acolo unde acest lucru nu este posibil, reprezentanții partidelor politice vor purta mănuși pe care le vor schimba/dezinfecta după fiecare contact", se mai arată în setul de reguli.


Numărul maxim de agenți electorali care pot participa la acțiuni de tipul door-to-door este de doi.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.2859 secunde