Referendum pentru schimbarea Constituției. Scrutinul a început

260
Referendum pentru schimbarea Constituției. Scrutinul a început - vot-1538801527.jpg

Articole recomandate

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție a început deja de vineri seara (ora României) în diaspora. Prima secție de votare care s-a deschis a fost cea din Auckland, Noua Zeelandă, unde se votul a început vineri, la ora 21:00, ora României (sâmbătă, ora 7:00, ora locală). Va fi un referendum ce se va desfășura pe parcursul a două zile, sâmbătă și duminică. În România, urnele se deschid sâmbătă la ora 7:00 și se închid la ora 21:00. Același program va fi și duminică.


Buletinul de vot va avea înscrisă întrebarea: "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?" 


Întrebarea de pe buletinul de vot este una generală, pentru că așa prevede legea referendumului, dar se referă la o problemă cât se poate de punctuală: alegătorul trebuie să spună dacă e de acord ca o căsătorie să fie definită în Constituție drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.


Dacă puneți ștampila pe NU, atunci înseamnă că preferați actuala formă a Constituției, în care căsătoria este uniunea dintre soți.


Refrendumul nu este valid dacă nu se prezintă la urne cel puțin 30% dintre alegătorii înscriși pe listele de vot. Adică cel puțin 5. 685.517 de cetățeni trebuie să meargă la vot. Dacă 25% - 4.737.930 din voturi sunt valabile, referendumul poate fi validat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Octombrie 2018
Stire din Social : Poker online sau offline?
Sâmbătă, 06 Octombrie 2018
Stire din Social : Cum va fi vremea,  în week-end,  la Constanța
Vineri, 05 Octombrie 2018
Stire din Social : Vreme însorită, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.9857 secunde