Reducerile de prețuri, chilipiruri sau păcăleală ordinară a clienților?

1341
3
Reducerile de prețuri, chilipiruri  sau păcăleală ordinară a clienților? - reduceri-1421077456.jpg

Articole de la același autor

Dacă v-ați revenit după sărbători, atât din punct de vedere fizic, cât mai ales financiar, puteți lua la pas magazinele și peria internetul după chilipiruri. Magazinele din mall-uri, dar și cele online au dat startul la promoții și reduceri de prețuri.

Mare atenție la ce cumpărați! Nu toți comercianții sunt onești și unii încă

nu s-au dezbărat de practicile înșelătoare. Profitând de așa-zisele oferte și de goana clienților după reduceri, magazinele mai strecoară și produse scumpe, în speranța că nu se prinde nimeni.

"Înainte de sărbători, când nu erau promoții sau reduceri, mi-am luat o geacă de fâș, pe care acum am găsit-o la același preț, dar, spun ei, redus. Era «redusă» cu 40 la sută. Dar ea nu a fost niciodată atât de scumpă. Nu înțeleg cum pot unele magazine să-și bată joc de clienții lor în halul acesta. Este minciună și păcăleală pe față și ar trebui pedepsite", ne-a declarat Vlad Sârbu, din Constanța.

Aceste practici înșelătoare sunt pedepsite de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, atunci când sunt depistate.

"Se știe că în data de 15 ianuarie încep reducerile de prețuri. La această dată demarează reducerile de prețuri în sistem «vânzare de soldare/solduri». Recomand consumatorilor să acorde mare atenție la achiziționarea produselor cu preț redus și să fie atenți la toate detaliile. Sunt situații când publicitatea promovată nu se poate proba", a explicat comisarul șef adjunct Mihai Perifan.

Informați și cu ochii în patru!

Acesta ne recomandă ca, înainte de a cumpăra un obiect, să verificăm dacă oferta mai este valabilă la momentul respectiv, să verificăm dacă reducerea de prețuri anunțată este identică cu cea reală, la cititoarele de cod de bare din cadrul marilor magazine sau direct la casă, dacă prețul afișat este cel facturat.

"La achiziționarea pachetelor pro-moționale de tipul «3 la preț de 2», este bine să verificăm prețul individual al produselor, care trebuie să existe în mod obligatoriu la vânzare, pentru a-l putea compara cu prețul pachetului promoțional", a mai adăugat Mihai Perifan.

Nu trebuie să ne jenăm să solicităm informații suplimentare atunci când avem nelămuriri privind orice campanie publicitară făcută prin orice mijloace (în cadrul magazinului, prin afișe sau pliante, prin anunțuri pe site etc.). Trebuie să știm că orice anunț de reducere de preț exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil sau fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice fie prin menționarea noului preț lângă prețul anterior, barat, fie prin mențiunile "preț nou", "preț vechi" lângă sumele corespunzătoare, fie prin menționarea procentului de reducere și a prețului

nou care apare lângă prețul anterior, barat, indiferent de tipul de vânzare cu preț redus (soldare, lichidare, promo-ționale etc.).

Atunci când sesizați nereguli la reducerile de prețuri sau vă considerați păcăliți, puteți să faceți plângere la Protecția Consumatorilor. Telefonul Consumatorului este 021.9551 sau vă puteți adresa Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, pe strada Poporului nr. 121 bis, tel. 0241/550.550. 

Comentează știrea

aaa
13 ianuarie 2015
e veche asta

Si e practicata de mult. Am vazut, si nu de putine ori, produse care in weekend sunt chiar mai scumpe decat in timpul saptamanii.

Stanciu Adrian
13 ianuarie 2015
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat As dori sa va prezint o sursa de bani accesibila oricarui utilizator de internet. Nu va asteptati sa castigati atatia bani incat de maine va lasati de service, dar in timp se poate ajunge la cateva zeci sau chiar sute de euro lunar facand ceva ce ne relaxeaza pe toti: sa te joci. Cateva clickuri in stanga si in dreapta sit i-ai terminat treaba. Nu trebuie sa petreci ore in sir in fata calculatorului, doar cateva minute in fiecare zi. - Trebuie sa dati minim 5 lupte pe zi pentru a se observa profitul - Optiunea Munceste ( venitul zilnic) MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. pentru mai multe detalii despre cum se joaca si pasii care trebuiesc urmati nu ezitati sa ma contactati din meniul jocului sau la: YM: stanciuadrian33 e-mail: [email protected]

eva
19 ianuarie 2015
munca la domiciliu

Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2702 secunde