X
X
Mai multe ştiri online:

Reduceri pentru elevii care fac naveta cu trenul

Ştire online publicată Vineri, 06 Septembrie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Elevii care fac naveta cu trenul de la localitatea de domiciliu către cea unde învață beneficiază de reduceri la bilete sau abonamente pe ruta respective. 


Astfel, elevii din învățământul obligatoriu, profesional - inclusiv postliceal, liceal acreditat și autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a doua, pe tot parcursul anului calendaristic. În plus, elevii orfani, elevii cu cerințe educaționale speciale, precum și cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială, în condițiile legii, sau tutelă beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceștia se vor elibera gratuit legitimații de călătorie sau abonamente la toate categoriile de tren.
De altfel, elevii beneficiază de abonamente lunare la toate trenurile cu reducere 50% sau 100%, după caz. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a doua, se eliberează pentru distanțe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat. 


Pentru a intra în posesia biletelor sau abonamentelor cu tarife reduse, elevii trebuie să se prezinte la ghișeele CFR cu carnetul de elev vizat pentru anul școlar în curs, având codul numeric personal completat pe prima pagină. Elevii claselor pregătitoare vor prezenta adeverința doveditoare și certificatul de naștere în copie. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17123 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2803 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2453 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.5015 secunde