Recordul de căldură în Europa ar putea fi depășit. Avertizări pentru turiștii români

285
Recordul de căldură în Europa ar putea fi depășit. Avertizări pentru turiștii români - img-1533297622.jpg

Articole recomandate

Meteorologii avertizează că recordul pentru cea mai ridicată temperatură din istoria Europei ar putea fi depășit în următoarele zile, scrie BBC, citat de News.ro.


Actualul record, de 48 de grade Celsius, a fost înregistrat în Atena, în iulie 1977. Temperaturile sunt în creștere în Spania și Portugalia, susținute de un curent de aer cald venit din Africa.

Recordul în Portugalia este de 47,4 grade Celsius, în 2003, iar în Spania în iulie anul trecut au fost înregistrate 47,3 grade Celsius.

Agenția națională de meteorologie a Spaniei a emis o avertizare valabilă până duminică, comunicând că valul de căldură va fi "în mod deosebit intens și de durată în sud-vest".

Grupul de avertizări meteorologice al Europei, Meteoalarm, a emis deja cod roșu de caniculă, însemnând temperaturi foarte periculoase care pot pune în pericol vieți, pentru cea mai mare parte a sudului Portugaliei și pentru provincia Badajoz din Spania.

De asemenea, Italia a emis cod roșu pentru partea de centru și nord, care include orașele turistice Roma, Florența și Veneția.

Meteogroup, o organizație privată meteorologică, a comunicat că există o șansă de 40% să fie egalat recordul de 48 de grade Celsius de la Atena și o șansă de "25-30%" să fie depășit.

Avertizări de călătorie pentru românii care pleacă în concediu în Spania, Portugalia, Grecia sau Croația

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis mai multe avertizări de călătorie, informând că autoritățile din Spania, Portugalia și Croația au emis avertizări cod roșu și cod portocaliu de caniculă, în timp ce în unele regiuni din Grecia există un risc ridicat de incendii.

Conform MAE, Secretariatul General de Protecție Civilă din Grecia avertizează că există un risc ridicat de incendii pentru insulele din nordul Mării Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria), Grecia Centrală (inclusiv insulele Evia, Skyros) și peninsula Attica.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Spania că Agenția Meteorologică de Stat - AEMET a emis o avertizare de temperaturi ridicate pentru perioada 2 - 4 august, respectiv, cod roșu în Comunitatea Autonomă Extremadura și cod portocaliu în Comunitatea Autonomă Andaluzia, provinciile Sevilla, Córdoba, Jaén și Huelva.

Și în Croația, prognozele meteorologice pentru perioada 2-6 august indică o creștere semnificativă a temperaturilor, fapt ce a determinat emiterea unui cod roșu de caniculă pentru regiunile Knin, Rijeka, Split, Dubrovnik. A fost emis și un cod portocaliu pentru regiunea Zagreb.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4255 secunde