Recepționerii de hotel și măcelarii, la mare căutare pe piața muncii

373
Recepționerii de hotel  și măcelarii, la mare căutare pe piața muncii - muncaeures-1505053107.jpg

Articole de la același autor

Ca în fiecare săptămână, angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, sute de locuri de muncă.

Cele mai numeroase oferte vin din partea angajatorilor din Marea Britanie, care sunt în căutare de operatori depozit, măcelari/tranșatori/fasonatori, operatori producție, asistenți medicali și îngrijitori persoane la domiciliu. Și în Malta există cerere de forță de muncă, mai ales pentru șoferi de autobuz.

În schimb, Germania are nevoie de bucătari, ospătari, barmani, cameriste, recepționeri, farmaciști, medici psihiatri. Cehii sunt deficitari la șoferii autobuz, șlefuitori, pilitori, electricieni auto, irlandezii vor lucrători în depozit și în prelucrarea cărnii, dar și montatori de șeminee.

O ofertă mai săracă o au italienii, care vor români să lucreze ca îngrijitori la domiciliu și lucrători în agricultură.

Slovacia nu are nevoie decât de operatori producție, iar Norvegia, de lucrători în fabrică. Și în Belgia, Spania, Luxemburg, Letonia, Olanda sau Slovenia se caută personal - inginer de sistem, crescători de oi, instalator sisteme ventilație și aer condiționat etc.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot prezenta la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, unde consilierul EURES îi poate îndruma. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3106 secunde