Reacția mamelor copiilor cu autism după discursul lui Chițac: "Stop oameni împrăștiați la minte!"

1273
Reacția mamelor copiilor cu autism după discursul lui Chițac:

Articole de la același autor

Senatorul Vergil Chițac și-a anunțat intenția de a candida la alegerile pentru Primăria Constanța, în 2020. A început cu stângul în noua cursă, căci, așa cum semnala cotidianul "Cuget Liber" într-o ediție anterioară, alegerea cuvintelor în discursul prin care și-a anunțat candidatura poate fi considerată una neinspirată. 


Astfel, în discursul său, după ce subliniază că intenția de a candida, din nou, pentru funcția de edil șef al Constanței vine după lungi discuții cu constănțenii, Vergil Chițac îi cataloghează pe cei aflați, în prezent, în fruntea administrației publice locale, ca fiind "autiști". 


"Mulți mi-au cerut să îmi pun experiența, cunoștințele și energia în slujba orașului. (…) I-am ascultat, i-am înțeles, am cumpănit, cred că nu am altă opțiune și probabil voi lua o decizie conformă cu dorințele lor, adică îmi voi depune candidatura pentru primar. Și asta îmi dă multă putere și cred că dacă ajung la primăria orașului, o să pun orașul pe șine. Soluția este să ajung acolo și să repar ceea ce au stricat autiștii ăștia timp de 20 de ani. Nu am o miză personală în a obține funcții publice. (…) Miza mea este să contribui la schimbarea în bine a orașului, să fac niște lucruri pe care să le privesc cu bucurie și de care să fiu mândru", a spus Vergil Chițac. 


Folosirea termenului care desemnează o persoană care suferă de o tulburare din spectrul autist pentru a-i descrie, în conotații negative, pe adversarii politici, a stârnit ecouri în rândul celor implicați în oferirea serviciilor de sprijin copiilor și tinerilor cu tulburări din spectrul autist. 


"Spre dezamăgirea mea, a noastră, a părinților de copii speciali, cu tulburări din spectrul autist din Constanța și nu numai, aș dori să barez cu câteva cuvinte și spun "STOP oameni împrăștiați la minte și care nu vă zbateți o secundă să înțelegeți ce înseamnă AUTISMUL!". STOP, că prin declarațiile dvs. jigniți pe cine nu trebuie, cei nevrednici care ne-au condus, atât orașul cât și țara, sunt cu mult sub nivelul acestor «autiști». Sunt părinte de copil cu autism și vă invit să faceți efortul să îmi cunoașteți copilul și pe toți ceilalți copii cu această tulburare și astfel să puteți face diferența!", a transmis Eleonora Nicolae, președinte Asociația Autism Cezar Nicolae SUITA Constanța și mamă a unui copil de 12 ani cu TSA. Reamintim că și în ediția de ieri a cotidianului "Cuget Liber" prezentam indignarea unei mămici constănțene cu privire la afirmațiile senatorului, prin care caracterizează actuala administrație locală drept "autistă". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5132 secunde