Raluca Turcan va propune OUG pentru decontarea a 500.000 de laptopuri și tablete din fonduri europene

165
Raluca Turcan va propune OUG pentru decontarea a 500.000 de laptopuri și tablete din fonduri europene - top5celemaibunetabletecarelepute-1597424006.jpg

Articole recomandate

Ministerul Fondurilor Europene va propune o ordonanță de urgență de decontare a aproximativ 500.000 de laptopuri și tablete din fonduri europene pentru autoritățile publice locale, a anunțat, vineri, vicepremierul Raluca Turcan, în cadrul ședinței de Guvern, potrivit Agerpres.ro.


"Domnule prim-ministru, colegii mei miniștri, în ședința de astăzi, vor putea supune dezbaterii câteva proiecte legislative. Ministerul Fondurilor Europene va propune o ordonanță de urgență de decontare a aproximativ 500.000 de laptopuri și tablete din fonduri europene pentru autoritățile publice locale, în valoare de 100 de milioane de euro. De asemenea, am identificat 50 de milioane de euro pentru decontarea tot către autorități a materialelor de igienă și de protecție sanitară și, de asemenea, 25 de milioane de euro pentru decontarea achiziționării unor containere sanitare sau de suport educațional în localitățile unde nu există rețea de apă-canal sau unde infrastructura nu permite organizarea cursurilor", a precizat Turcan, întrebată de premier care este stadiul actelor normative pentru pregătirea noului an școlar.


Ea a adăugat că ministrul Educației, Monica Anisie, va propune un proiect de lege care vizează deblocarea concursurilor pentru posturile vacante de personal didactic și nedidactic și, de asemenea, pentru asistenți și medici de medicină școlară.


Premierul i-a cerut ministrului Educației să solicite o evaluare din partea inspectoratelor școlare pentru fiecare unitate de învățământ ca să se stabilească care este necesarul de personal suplimentar, indiferent dacă este vorba de personal didactic, nedidactic sau medical.


"Trebuie să avem cât de cât o evaluare ca să putem să fundamentăm în proiectul de lege. Aici mergem pe varianta proiect de lege", a spus Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2681 secunde