Raluca Turcan: Corectarea legii salarizării neunitare din sistemul public este o prioritate

207
Raluca Turcan: Corectarea legii salarizării neunitare din sistemul public este o prioritate - 1-1611840601.jpg

Articole recomandate

Corectarea legii salarizării neunitare din sistemul public este o prioritate a Ministerului Muncii, a afirmat joi Raluca Turcan, menţionând că în acest moment sunt multe inechităţi în acest sistem.


"Corectarea legii salarizării neunitare din sistemul public este de asemenea o prioritate a Ministerului Muncii. Şi spun neunitară pentru că în momentul de faţă sunt foarte multe inechităţi şi în sistemul de salarizare, în sistemul public. De aceea, pe această lege a salarizării avem un alt grup de lucru, format tot din profesionişti, cărora le mulţumesc, de asemenea, şi care vor finaliza o variantă de proiect de lege să-l trimitem Parlamentului, care va fi şi negociat cu partenerii sociali, care să se refere la plafonul sporurilor adăugate la salariul de bază. De asemenea, proiectul va reajusta numărul de sporuri existent în momentul de faţă şi de asemenea cuantumul unor sporuri pe care noi le acordăm în momentul de faţă. Unele dintre ele într-un mod cât se poate de evident pot fi acordate în sumă fixă, nu procentual, raportat la salariul de bază. Şi de asemenea, în grila de salarizare vom reaşeza salariile de bază într-o ierarhie, aşa cum prevedea de fapt legea iniţială, dar care după aceea a fost distorsionată fie prin modificări legislative, prin care unii au sărit etape, fie prin decizii ale instanţelor care după aceea au obligat şi la majorări salariale şi şi mai mult decât atât şi la plăţi restante", a precizat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.


Ea a spus că inclusiv la Ministerul Muncii au existat situaţii în care instituţia a fost obligată de decizii ale instanţelor să plătească nu doar un salariu mărit, ci şi salarii restante.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3835 secunde