X
X
Mai multe ştiri online:

Raluca Turcan: Anunțul DIICOT în cazul '10 august' este unul just! Adevărul trebuie să iasă la iveală

Ştire online publicată Marţi, 04 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Sursa foto Zf.ro
Raluca Turcan: Anunțul DIICOT în cazul '10 august' este unul just! Adevărul trebuie să iasă la iveală - 7549706mediafaxfotoeduardvinator-1596553405.jpg
Prim-vicepreședintele PNL, vicepremierul Raluca Turcan, afirmă că decizia DIICOT privind redeschiderea anchetei în dosarul "10 august" este una justă, punctând că "adevărul trebuie să iasă la iveală, iar vinovații pedepsiți", potrivit Agerpres.


"Știu că decizia inițială a procurorului DIICOT, care a instrumentat dosarul '10 august', de clasare a unora dintre acuzațiile împotriva șefilor Jandarmeriei a nemulțumit foarte mulți români. Pe bună dreptate - spun acest lucru la nivel uman, nu ca om politic! Ce demonstrează decizia de azi? Foarte simplu: să lași instituțiile din justiție să se autoregleze reprezintă soluția corectă. Anunțul de astăzi al DIICOT în cazul '10 august' este unul just! Adevărul trebuie să iasă la iveală, iar vinovații trebuie pedepsiți!", a scris, marți, Turcan pe Facebook.


Ea subliniază că dosarul "10 august" nu trebuie să aibă aceeași soartă ca cel al Mineriadei sau al Revoluției.


"Acesta este motivul pentru care Guvernul PNL a dispus luarea măsurilor pentru care am declasificat raportul privind evenimentele de atunci, în condițiile în care Liviu Dragnea - Carmen Dan au încercat mușamalizarea! Avem încredere în instituții, avem încredere în justiție!", a completat Turcan.


Procurorul șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parțial marți soluția de clasare a dosarului ''10 august'' și a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foștilor șefi din Jandarmerie.


Giorgiana Hosu a decis redeschiderea urmăririi penale față de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoș, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurențiu Cazan, fost director general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București; colonelul Cătălin Sindile, fost șef al Jandarmeriei Române; comisarul șef de poliție Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relația cu prefecții din MAI. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4376 secunde