Raed Arafat promite ajutor pentru personalul din spitale și serviciile de urgență

179
Raed Arafat promite ajutor pentru personalul din spitale și serviciile de urgență - ddd-1584479257.jpg

Articole recomandate

Medicii rezidenți, studenții și elevii în regim de voluntariat în caz de necesitate vor fi redistribuiți, începând de miercuri, în sprijinul personalului medical din spitale și serviciile de urgență, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), secretarul de stat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

"Începând de mâine, rezidenții la specialitățile medicină de urgență, anestezie terapie intensivă, boli infecțioase vor întrerupe stagiile de practică în toate celelalte secții în care sunt distribuiți și se vor prezenta până la ora 12,00 la centrele de îndrumare pentru includerea în turele și gărzile din secțiile a căror specialitate o urmează. În acest moment, vor reveni în centrele lor de bază, unde vor practica exact domeniul pentru care se specializează", a precizat Arafat, la o declarație comună cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și cu secretarul de stat Bogdan Despescu, la MAI.

Potrivit acestuia, rezidenții din specialitățile de medicină internă și medicină de familie întrerup de asemenea stagiile de pregătire și se vor prezenta la direcțiile de sănătate publică, în vederea repartizării la serviciile de ambulanță, unitățile de primiri urgențe, camerele de gardă sau secțiile de spital, în funcție de necesități, inclusiv pentru a sprijini direcțiile de sănătate publică. De asemenea, rezidenții aflați în alte centre decât cele de îndrumare se vor prezenta la responsabilii de rezidențiat în vederea luării în evidență și a repartizării în funcție de necesități din centrul în care se află la acest moment, iar cei din alte specialități medicale decât cele enumerate vor fi luați în evidență pentru a fi repartizați în funcție de necesități de către direcțiile de sănătate publică. În localitățile unde sunt mai multe spitale rezidenții vor fi repartizați în funcție de nevoile fiecărei unități spitalicești în colaborare cu direcțiile de sănătate publică.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) este desemnat autoritate responsabilă pentru monitorizarea testării și raportarea integrată a situațiilor generate de noul tip de coronavirus, a declarat Raed Arafat. "Toate analizele, toate investigațiile - câte teste mai sunt, câte teste s-au făcut, câte negative, câte pozitive - vor fi centralizate de INSP și raportate Ministerului Sănătății și Centrului de Comandă și Control al MAI, respectiv Departamentului pentru Situații de Urgență", a spus Arafat.

El a mai precizat că au fost instalate 162 de corturi speciale destinate triajului medical, dar și pentru fluidizarea traficului la punctele de trecere a frontierei. "Astfel de corturi puteți să le mai vedeți și în fața unor spitale, unde au fost instalate pentru separarea fluxurilor între cei care vin pentru alte motive decât cele care reprezintă febra și simptome respiratorii și cei care vin cu aceste motive unde se face o preevaluare înainte de intrarea în unitatea de primiri urgențe", a explicat Arafat.

Oficialul MAI a anunțat că Ministerul Apărării Naționale, printr-un alt ordin emis în cursul zilei de marți, împreună cu Institutul "Ana Aslan" va întreprinde măsurile pentru instalarea spitalului ROL 2 al Armatei române și a unei tabere care va fi în sprijinul spitalului respectiv și vor folosi și spații ale Institutului "Ana Aslan" pentru a pregăti o unitate sanitară care va permite tratarea celor cu forme ușoare sau intermediare în mod deosebit (de coronavirus), dacă va crește numărul și va fi necesar acest lucru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3274 secunde