X
X
Mai multe ştiri online:

Raed Arafat: Astăzi, din datele pe care le am, depășim din nou recordul la numărul de cazuri noi

Ştire online publicată Sâmbătă, 11 Iulie 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Sursa foto Fanatik.ro
Raed Arafat: Astăzi, din datele pe care le am, depășim din nou recordul la numărul de cazuri noi - raedarafatscaled-1594459348.jpg
Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a afirmat că, din datele pe care le are, sâmbătă se va depăși din nou recordul la cazuri noi de infectare cu COVID-19, menționând că sunt 24 de decese, conform Agerpres.


"Astăzi, din datele pe care le am, depășim din nou recordul la numărul de cazuri noi și la decese ne-am întors la o cifră destul de importantă - avem 24 de decese", a declarat Raed Arafat, la dezbaterile din Comisia juridică a Senatului pe proiectul privind carantinarea și izolarea.


El a făcut aceste afirmații în contexul în care reprezentanții PSD au solicitat amânarea până luni a dezbaterilor la acest proiect, iar Comisia juridică a aprobat, prin vot, această cerere.


"Eu cred că orice țară care are un sistem sanitar evoluat și cu experiență va trebui să aibă astfel de măsură, pentru că altfel scapă de sub control persoane care pot fi cu boli chiar periculoase care să infecteze pe alții, pentru că ele nu vor să se interneze sau să se izoleze. Pe partea cu detașarea, aici depinde de la țară la țară cum este situația. Să nu uităm că suntem cu deficit major pe anumite categorii. În Franța nu s-au gândit să detașeze pentru că nu au deficit ca la noi. Este o soluție, pentru că suntem cu resursa umană foarte afectată și suntem cu deficit major în anumite domenii și atunci gestionarea unei situații, unei presiuni sanitare temporare - detașarea fiind de maxim 30 de zile - astea sunt măsuri necesare", a afirmat Raed Arafat, în legătură cu prevederile contestate din proiect privind internarea obligatorie pentru persoane cu risc de răspândire a unui patogen în comunitate și detașarea personalului medical.


Raed Arafat a susținut că sunt solicitări inclusiv de la persoanele simptomatice infectate cu COVID-19 de a fi externate din spital.


"Din informațiile pe care le avem, și sunt cifre care au fost comunicate de MS, există solicitări inclusiv la pacienți simptomatici de externare din spital. Nu mai avem pârghii nici pentru izolarea lor la domiciliu. Nu poți să spui; bine, ai plecat, stai la domiciliu", a mai spus Arafat.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31451 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3889 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1457 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1255 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.5589 secunde