Rablele abandonate, adunate de pe străzile Constanţei

Vineri, 04 Decembrie 2020, 08:00
293
Polițiștii locali din cadrul Primăriei Constanța au demarat, săptămâna aceasta, o nouă acțiune de ridicare a vehiculelor fără stăpân sau care au fost abandonate pe domeniul public al orașului. Cele 23 vehicule abandonate și 11 autovehicule fără stăpân care ocupau domeniul public și pentru care a fost emisă o dispoziție în acest sens au fost transportate în parcul de mașini al municipalității.

„Acțiunea de eliberare a domeniului public de rablele care afectează imaginea orașului începe cu apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului. Colegii noștri verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

Dacă în termen de zece zile de la data anunţului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului, şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

Apel la constănţeni să sesizeze autorităţile

„Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public și afectează imaginea orașului. Menționăm că pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân autovehiculele au trebuit să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, respectiv să fi stat cel puțin şase luni nemișcate pe domeniul public, să le lipsească elemente de caroserie, lipsă sistem de iluminare-semnalizare, sistem de rulare deteriorat, geamuri sparte și alte indicii care confirmă neutilizarea îndelungată a vehiculului”, mai spune reprezentantul Primăriei Constanţa.

De altfel, autorităţile locale fac apel la constănțeni ca, în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public, să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală, la numărul de telefon 0241/484.205, sau la numărul 0799/606.142, pentru aplicaţia WhatsApp.Pagina a fost generata in 0.3036 secunde