Prutul este sub cod roșu de inundații până la miezul nopții. Alte 27 de râuri, sub coduri galben sau portocaliu

132
Prutul este sub cod roșu de inundații până la miezul nopții. Alte 27 de râuri, sub coduri galben sau portocaliu - inundatii-1593248372.jpg

Articole recomandate

Râurile din bazinul hidrografic Prut, în amonte de Acumularea Stânca Costești, din județul Botoșani, vor rămâne sub avertizare Cod roșu de inundații până sâmbătă la miezul nopții, în timp ce alte 27 de râuri și afluenții mici ai Dunării, aferenți sectorului amonte S.H. Drobeta Tr. Severin, se vor afla sub alerte de Cod galben și Cod portocaliu de viituri în același interval, transmite Agerpres.


Potrivit hidrologilor, până la ora 00:00, pe durata Codului roșu, sunt prognozate viituri rapide, creșteri de debite și de niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de apărare, pe râul Prut - sector amonte Acumularea Stânca Costești (județul Botoșani).


Râul Prut depășea sâmbătă dimineață, la ora 8,00, cu 118 centimetri cota de pericol, tendința apelor fiind însă de scădere, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, Dorina Lupu.


Potrivit acesteia, cota Prutului la Rădăuți Prut este cu 13 centimetri mai scăzută față de ora 6,00 și cu aproximativ 150 de centimetri față de ziua precedentă.


"Tendința este de scădere. Pompierii rămân în zonă până când cotele pe Prut scad sub cota de atenție", a precizat Dorina Lupu.


Cele 40 de familii evacuate, miercuri, din zonele inundabile din Rădăuți Prut și Rediu au revenit în locuințe.


De asemenea, pe fondul avertizărilor hidrologice Cod galben și Cod portocaliu vor mai fi afectate următoarele bazine hidrografice de pe raza a 29 de județe: Tisa, Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Ier, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Alb, Mureș, Bega Veche, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, afluenții mici ai Dunării aferenți sectorului amonte S.H. Drobeta Tr. Severin, Desnățui, Jiu, Olt, Argeș și Siret.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7933 secunde