Protocoale clare privind distanțarea socială, la reluarea călătoriilor cu avionul

271
Protocoale clare privind distanțarea socială, la reluarea călătoriilor cu avionul - dd-1587910940.jpg

Articole recomandate

Distanțarea socială și separarea fluxurilor de pasageri a celor care vin și a celor care pleacă în perspectiva reluării călătoriilor cu avionul vor fi stabilite prin protocoale foarte clare, iar posibilitatea introducerii unor certificate de sănătate ar ușura mult viața în transporturi, susține Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, potrivit Agerpres. "Distanțarea socială și separarea fluxurilor de pasageri a celor care vin și a celor care pleacă vor fi stabilite prin protocoale foarte clare. Noi vom da recomandări cum să se procedeze, cum să fie aceste protocoale, dar și autoritățile naționale împreună cu companiile trebuie să stabilească protocoale clare în astfel de terminale", a declarat, duminică, la Digi 24, Adina Vălean.

În ceea ce privește soluțiile de distanțare socială care vor fi luate în avioane, Vălean a subliniat că sunt companii care au luat deja inițiative asupra modului de organizare a separării în interiorul avionului. "Nu este obligatoriu să fie lăsat locul din mijloc liber pentru că pot fi grupuri de călători care oricum fac parte din aceeași familie și nu are sens să îi separi. De asemenea, în funcție decât de multe astfel de grupuri există și numărul lor separarea lor poate să implice un număr mai mare sau mai mic de călători. De aceea nu putem da o prescripție clară, iar în dialogul cu companiile pe care noi îl avem permanent toate lumea va accepta astfel de măsuri. Pe de altă parte, dacă oamenii poartă mască, dacă se pot imagina alte lucruri pentru siguranța fiecăruia, această distanțare în avion poată fi făcute în limite rezonabile", a explicat oficialul european.

De asemenea, comisarul european pentru Transporturi a adăugat că pe aeroporturi, în momentul reluării călătoriilor, Comisia Europeană va recomanda luarea unor măsuri moderate, precum verificarea temperaturii, dar există și ipoteza introducerii unor certificate de sănătate. "Noi recomandăm măsuri moderate, precum verificarea de temperatură și la urcare, iar dacă există persoane simptomatice, companiile sau aeroporturile la hub-urile de transport vor avea posibilitatea să refuze accesul persoanei respective, intrând pe un protocol separat care trebuie stabilit împreună cu autoritățile pe izolarea sau tratarea persoanei respective, dacă are simptome de gripă. Mai există și ipoteza sau posibilitatea introducerii acestor certificate de sănătate, sigur acest lucru trebuie gândit foarte bine cum ar putea fi pus în practică, ar ușura mult viața în transporturi, dar trebuie văzut cum, pentru că autoritățile de sănătate ale statelor membre în colaborare cu Comisia Europeană ar trebui să vină cu o soluție practică", a subliniat Adina Vălean.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3758 secunde