Protest pentru cultură, la intrarea în Ministerul Finanțelor: "Ați zidit cultura vie!"

243
Protest pentru cultură, la intrarea în Ministerul Finanțelor:

Artiști și manageri culturali au protestat astăzi la Ministerul Finanțelor, față de reducerea bugetelor instituțiilor culturale și desființarea TVR Cultural, depunând teancuri de cărți la intrarea în clădire, cu mesajul "Ați zidit cultura vie!", scrie Realitatea.net.
Coaliția Sectorului Cultural Independent reunește aproximativ 12 organizații culturale din București și Cluj-Napoca. Printre cei care au organizat acest demers s-au aflat scriitorul Vasile Ernu și coregraful Mihai Mihalcea.

Realitatea.net menționează că participanții la acest protest sub formă de flash-mob au venit echipați cu zeci de cărți pe care le-au așezat în teancuri în fața ușilor glisante de la intrarea în Ministerul Finanțelor, afișând pe acest "edificiu" o foaie cu textul "Ați zidit cultura vie!".

Criticul de artă Raluca Voinea a declarat că acțiunea este un semnal de protest față de cele mai recente măsuri ale Guvernului.
Voinea a mai atras atenția că mișcarea Coaliției Sectorului Cultural Independent este una a oamenilor care produc cultura contemporană "vie", în România, fără prea multă încurajare din partea statului, iar prin tăierea fondurilor pentru cultură, "practic, toată munca de ani de zile e ca și cum n-ar fi fost".


Citește mai mult…



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Bacalaureatul diferențiat, în dezbatere
Pagina a fost generata in 0.1955 secunde