Protecția Copilului Constanța extinde rețeaua de asistenți maternali

425
Protecția Copilului Constanța extinde rețeaua de asistenți maternali - asistent-1582669479.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului lansează, din nou, un apel pentru cei interesați să facă parte din rețeaua de asistenți maternali. 


În cadrul programului "Team Up! Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor", dezvoltat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și Banca Mondială, direcția constănțeană derulează proiectele privind dezinstituționalizarea copiilor din instituții. Drept pentru care, este nevoie de cât mai mulți asistenți maternali, pentru a lua în grijă copiii care vor părăsi centrele de plasament. Până în prezent, în cadrul proiectului, au fost angajați 18 asistenți maternali, iar alți 18 au fost atestați. 


Cei interesați să devină asistenți maternali trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să fie absolvenți a cel puțin 10 clase, să nu fie deja încadrați ca asistenți personali, să nu fie pensionari, să aibă drept de folosință asupra locuinței (demonstrat cu acte) și să poată asigura o cameră separată, amenajată special pentru copiii ce urmează a fi primiți în plasament. De asemenea, se impune ca cei interesați să primească aviz favorabil exercitării profesiei în urma unei evaluări psihologice realizate de specialiștii DGASPC Constanța. 


Persoanele care doresc să devină asistenți maternali se pot prezenta, de luni până joi, în intervalul orar 8.00 - 16.30, iar vineri, în intervalul orar 8.00 - 14.00, la sediul Serviciului Management de Caz pentru Copil, Biroul Alternative de Tip Familial din Constanța, strada Ciprian Porumbescu, nr. 2, sau pot solicita informații la numărul de telefon 0241/488.648.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4653 secunde