Propunere: "Să facem o moschee pentru refugiați, la Constanța!". Pe ce teren?

2728
27
Propunere:

Articole de la același autor

Un cititor "Cuget Liber" vine cu o propunere interesantă pentru autoritățile locale. În timp ce Primăria Constanța radiază construcțiile ilegale, acesta propune ca măcar pe unul dintre aceste locuri rămase libere să se construiască o moschee pentru refugiați.

Cititorul indică și posibila locație: "Pe locul unde a funcționat spălătoria auto La Stadion, pe strada Primăverii. Așa cum a fost posibilă acea construcție, de ce nu s-ar ridica o moschee?".

Este binecunoscut faptul că, în Dobrogea, trăiește o mare comunitate musulmană, spațiul dintre Dunăre și mare fiind un exemplu de conviețuire interetnică.

Ce părere aveți despre propunerea cititorului nostru?

Comentează știrea

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
alt cititor
9 noiembrie 2017
cum ?!!

Moscheile deja existente nu sunt bune sau cum???? de ce trebuie una pentru refugiati??? e altfel construita??

Propunere
9 noiembrie 2017
Baie publica

Mai bine se construieste o BAIE PUBLICA pentru cei care nu au dar folosesc transportul in comun... Pe vremea lui....exista in Piata Unirii, unde a actualul sediu RAJA.

Liviu Burebista
9 noiembrie 2017
Romania tara crestina

Comunitatea musulmana din Dobrogea beneficiaza de un numar de moschei, mai mult decat generos. De aceea asa zisa propunere, de a se construi noi moschei in Dobrogea este lipsita de bun simt si provocatoare. Sau sa uitat faptul ca; pe timpul cand Dobrogea se afla sub dominatie Otomana, populatia crestina din Dobrogea, nu aveau voie sa-si construiasca lacase de cult. Iar daca l-ii se accepta sa construiasca vreo biserica , atunci aceasta nu avea voie sa aiba turle si nu aveau voie sa fie mai inalta decat o casa obisnuita. De aceea raspunsul la "propunerea" de a se construi noi moschei in Dobrogea sau in Romania , trebuie sa fie un NU hotarat si raspicat. Ar trebui intrebati musulmanii, daca au buna vointa sa ne spuna cate Biserici crestine au fost daramate pana acum in tarile musulmane? Cati crestini au fost omorati si torturati de catre statul islamic si nu numai? Pe de alta parte este foarete interesant, din partea presei modalitatea parsiva de a testa toleranta majoritatii. Ni se spune ca o persoana a venit cu aceasta idee. Cine este aceasta persoana? Cine va finanta acest plan diabolic de a islamiza Romania? Este vorba de Turcia , Arabia Saudita sau George Soros?

Jemny
9 noiembrie 2017
???

Si cand vor pleca refigiatii,nici macar ei nu vor sa ramana in Romania,la ce va servi moscheea???nu are rost

hfh
9 noiembrie 2017
pentru cititor

sa facem si pentru mata una cu trei locuri la subsol

Seila
9 noiembrie 2017
Moschei

Avem suficiente moschei ! Mai bine s-ar reface Satul de vacanta cum era altădată, fiecare căsuța cu specificul ei !

unu
9 noiembrie 2017
articol de rahat

Mihai cheleș ești un nesimțit și intrigant care caută să întărâte oamenii intre ei.

Eu
9 noiembrie 2017
Moschee

Urmatoarea moschee va fii in locuita ta mihai cheles.

Moi
9 noiembrie 2017
mai baga putina gramatica

Domnule Eu, mai baga putina gramatica, poate afli si care-i treaba cu verbul a fi, sterge-ti mucii de la nas si intoarce-te la manelele tale, caci acolo e de tine. Ah, si nu uita sa-ti iei si matura ca maine va duce la maturat in centru.

Răspuns la: Moschee
Adăugat de : Eu, 9 noiembrie 2017
Urmatoarea moschee va fii in locuita ta mihai cheles.
Gigi
9 noiembrie 2017
Da !

Este o idee foarte buna ! Musulmanii refugiati , ar trebui sa aiba minimum 900 - 1000 de moschei numai in Constanta . Se vor simti si ei cumva protejati in privinta drepturilor religioase , iar noi putem accesa si importante fonduri europene , in acest sens . Ce vom face cu ele , dupa ce pleaca sirienii si irakienii ? Aici e schepsisul ! Le transformam in biserici si manastiri ortodoxe , cu moaste de pupat si cu icoane facatoare de minuni , pentru toate gusturile ! Mai ales pesedistii , dar si liberalii , au nevoie de credinta , ca mod de lucru cu alegatorii , ca li se darama sandramalele in crestet si inca nu s-au pricopst suficient , pentru copii , nepoti , stranepoti ... In felul acesta facem si locuri de munca pentru ucenicii Spagoveanului , care studiaza cu sarg , alaturi de guru-ul lor suprem , tehnici de supravietuire , intr-o lume din ce in ce mai secularizanta , mai ostila berbecilor in sutane . De ce 900- 1000 ? Pai , cam atatia popalai si calugari calificati , bat la portile Spagoveanului , anual , pentru parohii bogate - cei mai multi absolventi de scoala de popalai de la Universitatea Ovidius - iar altii , de la celelalte 50 - 60 de universitati de stat si particulare din tara , care vin cu banii in tescherea si cer pe alese parohii de la Preainaltul ... Dar acum , nu prea mai are de unde sa le dea , asa ca se roaga smintitii si la Scaraoschi , numai sa crape cei batrani si sa le lase lor locurile banoase , caldute , cu enoriase tinere si cu barbati plecati mai des de acasa ...

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0116 secunde