"Promenada inimilor" îi încurajează pe constănțeni să facă mișcare

204

Articole de la același autor

Duminică, 8 octombrie, ora 10.30, la intrarea în Parcul Tăbăcărie din parcarea City Park Mall, constănțenii sunt așteptați pentru a parcurge traseul "Promenada inimilor", fiind un bun prilej pentru locuitorii municipiului Constanța de a fi solidari cu acest proiect, care este denumit, simbolic, "Constanța, Inima Mea".

Programul "Promenada inimilor" este un proiect ce își propune să încurajeze populația orașului să facă mișcare, ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare.

"La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mișcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viață. Noi ne-am pus la treabă. Tu ce faci?", spune prof. dr. Dan Gaiță, membru în Consiliul de Conducere al European Heart Netwok.

Sănătatea este în mâinile fiecăruia dintre noi, iar implicarea comunității locale ne ajută să o protejăm mai bine.

"Noi am aderat la acest proiect și, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, am ales traseu de promenadă în Parcul Tăbăcărie pe o distanță de trei kilometri, unde locuitorii municipiului Constanța să facă, zilnic, mișcare", au declarat reprezentanții Clubului Rotary Pontus Euxinus Constanța.

Program inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și implementat deja în peste 10 țări europene, "Promenada Inimilor" a avut succes răsunător și printre români.

În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare. În Constanța, programul este implementat de Clubul Rotary Pontus Euxinus Constanța, în parteneriat cu Fundația Română a Inimii și Societatea Națională de Cruce Roșie, filiala Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3566 secunde