Proiect pentru prevenirea consumului de tutun la adolescenți

337
Proiect pentru prevenirea consumului de tutun la adolescenți - proiect1-1560882510.jpg

Articole de la același autor

În ultimii ani, consumul de tutun în rândul adolescenților a luat amploare, motiv de îngrijorare pentru cadrele medicale, părinți, dar și profesori. Din această cauză, conducerea Liceului Teoretic "George Călinescu" Constanța a desfășurat, de curând, un proiect de prevenire a consumului de tutun, alcool și droguri în tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani. "Necenzurat" este un proiect realizat de Agenția Națională Antidrog, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și a fost implementat la nivelul clasei a VII-a A, având ca beneficiari un număr de 33 de elevi. 


"Elevii au parcurs, sub îndrumarea cadrelor didactice formate de specialiști, cele 12 activități ale proiectului care au avut ca principale obiective: dobândirea de cunoștințe corecte despre droguri; formarea unor abilități de viață, necesare luării unor decizii informate, corecte și responsabile în legătură cu consumul de tutun alcool și droguri. Pe lângă activitățile destinate elevilor, acest proiect a avut și un modul adresat părinților, deosebit de util în realizarea unui parteneriat activ și eficient între școală și familie, în educația antidrog a copiilor", a declarat prof. Cristina Loredana Pintilie.


Astfel, în cadrul acestui proiect au fost organizate în ultimele luni, trei întâniri cu părinții elevilor, scopul acestora fiind acela de a dobândi cunoștințe corecte despre droguri, dar și de a dezvolta abilități de comunicare eficiente între părinți și copii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4912 secunde