Proiect de lege privind siguranța cibernetică

71
Proiect de lege privind siguranța cibernetică - internetconcept17660300-1398872377.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a adoptat, astazi, proiectul de lege privind securitatea cibernetică, ceea ce va permite operaționalizarea Sistemului Național de Securitate Cibernetică. Proiectul a fost prezentat în dezbatere publică de către Ministerul pentru Societate Informațională.


"Proiectul de lege adoptat de Guvern va permite operaționalizarea Sistemului Național de Securitate Cibernetică – SNSC, care va facilita adoptarea de măsuri proactive și reactive privind informarea, monitorizarea, diseminarea, analizarea, avertizarea, coordonarea, decizia, reacția, refacerea și conștientizarea. De asemenea, actul normativ definește o terminologie unitară în domeniul securității cibernetice și a unui cadru armonizat de acțiune a autorităților și instituțiilor publice", se arată în comunicat.


La începutul lunii aprilie, Consiliul Suprem de Apărare a Țării a decis luarea unor măsuri care să permită contracararea amenințărilor cibernetice la adresa României, în condițiile în care în ultima perioadă acestea s-au diversificat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 21 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Trafic rutier în siguranță
Pagina a fost generata in 0.4806 secunde