Proiect de lege adoptat: Măsurile de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, reglementate

265
Proiect de lege adoptat: Măsurile de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, reglementate - ralucaturcan-1616694028.jpg

Articole recomandate

Guvernul a adoptat joi proiectul de lege care reglementează măsurile de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, fiind vizaţi 427.591 de beneficiari ai formelor de sprijin propuse prin proiect, cu 95% mai mulţi decât sunt în prezent, potrivit ministrului Muncii, Raluca Turcan.


"Prevederile propuse în proiect extind atât formele de sprijin acordate de stat, nivelul de venituri până la care se acordă dreptul, cât şi numărul de beneficiari cărora li se adresează. Astfel, vor fi 427.591 de beneficiari ai formelor de sprijin propuse prin proiect, faţă de 218.698 câţi sunt în prezent - o creştere cu 95%", a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.


Aceasta a subliniat că principalele măsuri de protecţie socială adoptate sunt ajutorul pentru încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece şi suplimentul pentru energie acordat lunar, pe tot parcursul anului.


Astfel, sunt incluse noi prevederi în ceea ce priveşte ajutorul pentru încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece, respectiv se reglementează tipul de ajutoare: pentru încălzirea locuinţei cu energie termică furnizată în sistem centralizat, pentru încălzirea cu gaze naturale, cu energie electrică şi cu combustibili solizi sau lichizi şi se stabileşte limita maximă a veniturilor până la care o persoană sau o familie poate beneficia de ajutoare pentru încălzire, respectiv de 810 lei/persoană în cazul familiilor şi de 1.445 lei în cazul persoanei singure, adică o creştere a nivelurilor de venituri de la 800 lei la 810 lei, iar pentru persoana singură de la 1.082 lei la 1.445 lei.


Cuantumul ajutoarelor se stabileşte prin compensare procentuală aplicată unei valori de referinţă diferenţiată în funcţie de sistemul de încălzire. Compensarea procentuală este de 100% pentru beneficiarii cu cele mai mici venituri şi de minimum 10% pentru cei ale căror venituri se află la limita maximă, a subliniat ministrul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.168 secunde