Programul „RESPECT”. Carduri în loc de tichete valorice pentru beneficiari, din 2022

2478
1

Articole de la același autor

Vârstnicii constănțeni care beneficiază de tichete în cadrul programului social Respect vor primi, începând din 2022, carduri în loc de bonuri valorice.

"Decizia a fost luată, în special, pentru protejarea persoanelor în vârstă. În contextul pandemic actual se recomandă evitarea contactului cu bancnote și alte mijloace de plată pe suport hârtie", explică reprezentanții Primăriei Constanța.

Astfel, din 2022, beneficiarii programului RESPECT vor primi un card care va fi alimentat cu 8 tranșe a câte 50 de lei fiecare.

Plicurile pe care le vor primi acasă vor conține, alături de suportul electronic și instrucțiunile de utilizare a acestuia. Codul PIN aferent suportului electronic va fi livrat împreună cu cardul.

Cardurile vor fi livrate la domiciliul beneficiarilor inactive și vor fi activate în calup, după confirmarea livrării acestora.

Beneficiarii vor fi informați prin SMS în momentul alimentării cardului, la fiecare tranzacție efectuată, precum și la epuizarea soldului.

De asemenea, beneficiarii vor putea să-și creeze propriul cont securizat pe o platformă on-line gratuită din care vor putea să-și vizualizeze soldul cardului, tranzacțiile efectuate și valabilitatea sumelor încărcate pe card.

Cardurile sunt dotate cu tehnologia contactless și permit efectuarea de plăți fără cod PIN până la valoarea de minim 100 de lei. Cardurile pot fi utilizate numai pentru achiziționare de alimente, conform regulamentului Programului RESPECT.

"Menționăm că beneficiază de programul RESPECT doar persoanele care nu înregistrează datorii la bugetul local.

Prin această masură, Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, va economisi și bani de la bugetul local. Costurile de distribuție a tichetelor valorice ajungeau în anii trecuți la 1,3 milioane de lei anual. Acum, aceste costuri vor fi suportate doar în primul an, în anul emiterii și distribuirii cardului, apoi timp de 3 ani, vor fi eliminate, vardurile având valabilitatea 4 ani", mai spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Comentează știrea

Virgil
1 ianuarie 2022
blabla

De program beneficiaza persoane in varsta, cu venituri mici. De ce credeti ca au telefoane mobile pe care sa primeasca sms?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7737 secunde