Programul Rabla 2017. Valoarea tichetului crește la 8.000 de lei

312
Programul Rabla 2017. Valoarea tichetului crește  la 8.000 de lei - rabla-1488481426.jpg

Articole de la același autor

Programul Rabla va continua și în 2017, iar rablele vor valora mai mult. Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a anunțat că bugetul

va fi de 220 de milioane de lei, la fel ca și anul trecut, însă va crește valoarea alocată programului Rabla Plus, pentru încurajarea achiziționării de mașini electrice și hibrid. Astfel, valoarea tichetului va fi, în loc de 6.500 de lei, 8.000 de lei.

"Rabla Plus va avea o sumă mult mai mare decât anul trecut la dispoziție pentru 1.500 de autoturisme electrice. În același timp, ne preocupăm ca să construim și stații de încărcare care să fie la dispoziția fie a operatorilor existenți, fie a celor care vor să-și dezvolte astfel de stații de încărcare. Vrem să creăm un sistem, cel puțin în jurul marilor orașe, în care mașinile electrice să fie din ce în ce mai folosite", a precizat ministrul Mediului, Daniel Constantin.

De asemenea, Ministerul Mediului intenționează să aloce fonduri primăriilor care vor să achiziționeze autobuze electrice.

"Vrem să punem la dispoziția autorităților locale fonduri din Administrația Fondului pentru Mediu sau din banii pe care i-am strâns datorită certificatelor de emisie CO2, acolo sunt aproape 1 miliard de lei, care pot fi folosiți pentru astfel de investiții, care înseamnă autobuze electrice", a mai spus Daniel Constantin. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.42 secunde