Programele de testare a bolnavilor au dat rezultate

223
Programele de testare a bolnavilor au dat rezultate - testare-1578351529.jpg

Articole de la același autor

Fundația "Baylor Marea Neagră" și-a făcut bilanțul. Anul trecut, reprezentanții acesteia au continuat programul de consiliere și testare voluntară și confidențială, un program permanent, gratuit și rapid, aflat la dispoziția comunității din două județe, Constanța și Tulcea. Totodată, programele de asistență medicală și psihosocială pe termen lung pentru persoanele care trăiesc cu HIV sau cu hepatitele B sau C a mers și el mai departe, și chiar au fost lansate noi direcții de monitorizare.


Astfel, pentru persoanele care trăiesc cu hepatita C, în 2019, la serviciile deja obișnuite au fost incluse în proiectul pilot "Prediabetul este reversibil!" servicii specifice de testare și consiliere personalizată pentru a motiva și a susține comportamentele sănătoase cu scopul reducerii riscului de diabet de tip II. 


"De asemenea, ne-am asigurat, în 2019 că infecția cu HIV nu se transmite vertical, de la mamă la copil prin serviciile de monitorizare medicală și psihosocială pe durata sarcinii, precum și cele de monitorizare medicală la domiciliu în primele 18 luni de viață pentru copiii care se nasc în familii cu unul sau cu ambii părinți infectați cu HIV. Ca urmare a eforturilor combinate ale specialiștilor noștri, alte familii pot fi fericite că infecția cu care trăiesc părinții nu s-a transmis la copil, că speranța lor pentru o viață sănătoasă se împlinește peste o generație", au precizat aceștia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4967 secunde