Prognoza meteo / Vreme caniculară și disconfort termic accentuat

Luni, 06 Iulie 2020, 09:23
179
Vremea fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse luni, 6 iulie 2020, între 27 și 36 de grade.


Disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, pe arii extinse în Muntenia, în cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Olteniei și al Moldovei.


Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 36 de grade. În sud-vestul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele de deal și de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.


Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15-20 l/mp și izolat 25-30 l/mp.


În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe spații mici.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.37 secunde