PROGNOZA METEO PE TREI LUNI / Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

4631
1
PROGNOZA METEO PE TREI LUNI / Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion - iarnazapadager171453125875147558-1510930563.jpg
ANM a prezentat vineri previziunile pentru cele trei luni de iarnă. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.


PROGNZA METEO DECEMBRIE: Temperatura medie lunară va avea valori apropiate de normalul climatologic, local mai coborâte în regiunile centrale și nord-estice, dar și mai ridicate în sud-est. Precipitațiile lunare vor fo excedentare în majoriatea regiunilor, anunță ANM. Anunț important de la meteorologi. Ciclonul Olaf nu mai ajunge în România, locul său va fi luat de Ciclonul Peter


PROGNOZA METEO IANUARIE: Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de normal, exceptând centrul, nordul și nord-estul țării, unde vor fi, local, sub media climatologică. Precipitațiile totale lunare vor fi, în general, excedentare.

PROGNOZA METEO FEBRUARIE. Temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a țării.

Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de normalul climatologic în regiunile sudice si estice si vor in general excedentare in rest.

Viscole, geruri năprasnice și zăpezi mari. Asta ne așteaptă în această iarnă, a declarat recent Florinela Georgescu, citată de romaniatv.net


"Fenomenle severe categoric nu vor lipsi. Vorbesc de viscole, posibile ninsori abundente si episoade de ger, acestea fiind elementele cele mai severe ale iernilor în România. Primele semnale arată că vom avea perioade lungi în această iarnă în care vremea se se încadreze în normalul lunilor de iarnă.

În lunile noiembrie si decembrie, primele luni ale sezonului rece, este normal sa fie si perioade în care temperaturile noaptea să scadă sub limita gerului, se cunoaște faptul că în decembrie există o posibilitate foarte mare sa apara perioade în care temperaturile sa fie sub 20 de grade. Statistica ne arată că în medie, în luna decembrie, se poate să avem un episod de viscol, iar în ianuarie si februarie, vom cel putin 2 viscole. Oricand ne asteptam să apară fenomene extreme, manifestări cu aspect violent pe durate și suprafețe relativ restrânse pentru că tot am avut asemenea episoade si primavara, iarna și în toamnă", a declarat directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu.

Comentează știrea

cristi
18 noiembrie 2017
?

beton....,,Precipitațiile lunare vor fo excedentare în majoriatea regiunilor, anunță ANM. Anunț important de la meteorologi. Ciclonul Olaf nu mai ajunge în România, locul său va fi luat de Ciclonul Peter,,

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2698 secunde