Profitorii încep să facă legea în piețele din Constanța!

10429

Articole de la același autor

Vestea instaurării situației de urgență i-a determinat chiar și pe cei mai optimiști dintre noi să înceapă să își facă unele provizii pentru perioada următoare, mai ales că autoritățile fac apel să nu ieșim din case decât pentru strictul necesar. Așa se face că, în piețe și în unele magazine particulare, prețurile la alimentele de bază pur și simplu au explodat.

Constănțenii care au ajuns zilele acestea la piață pentru a-și lua una-alta au avut neplăcuta surpriză de a afla că multe dintre legumele și fructele de bază s-au scumpit foarte mult. Oamenii sunt revoltați că piețarii profită fără nicio jenă de această situație.

În toate piețele din oraș, comercianții au ridicat prețurile simțitor în ultimele zile. Așa se face că un kilogram de cartofi a ajuns să fie chiar și 7 lei, deși săptămâna trecută se vindea cu 3,5 lei. Prețuri uriașe sunt și la legumele și fructele de sezon. Ridichile nu mai sunt 1,5 - 2 lei legătura, ci 3 - 4 lei, ceapa verde este 2 lei legătura, iar spanacul ajunge și la 10 lei kilogramul. Șocant este și că banalele sau lămâile, care până mai ieri se vindeau cu 3 - 4 lei săculețul de jumătate de kilogram, sunt acum de-a dreptul trufandale. În Piața Tomis III, un kilogram de lămâi se vinde cu 25 de lei.

"Este inadmisibil ce se întâmplă. Cum pot unii oameni să fie atât de josnici și să vrea să se îmbogățească pe spinarea sărmanilor? Ar trebui să intervină autoritățile și să-i verifice la adaosuri. Să facă cineva ceva! Sunt bătrâni care nu au posibilitatea să se ducă în supermarketuri sau angro-uri să se aprovizioneze. Vin săracii și se crucesc, dar până la urmă tot cumpără", ne-a povestit Maria S., din Constanța.

Reguli doar pentru unii

Vânzătorii se justifică pentru prețurile uriașe spunând că ei la rândul lor achiziționează produsele cu tarife foarte mari, și susțin că adaosul lor este redus. "Și noi le luăm la fel de scump. Noi nu câștigăm aproape nimic. Toate angrourile au scumpit legumele și fructele. Și încep să se epuizeze stocurile de produse de import. Atunci ce vom mai vinde? Că producători locali sunt foarte puțini", a declarat, pentru Cuget Liber", o comerciantă din Piața Tomis III.

Femeia s-a plâns că sunt obligați să protejeze marfa cu folie transparentă și, din această cauză, clienții îi ocolesc. "Pe noi ne-au pus să acoperim totul cu folie și asta ține clienții la distanță. A scăzut foarte mult vânzarea din cauza acestei măsuri. Dar mai jos, în piață, la tarabe sau pe trotuar nu mai are nimeni folie. Se vând la bucată, fără mănuși, fără nicio protecție. Aici noi plătim chirii mari și suntem nevoiți să ridicăm și prețurile, acolo nu plătesc nimic, nu respectă nicio regulă și nici nu-i mai vede nimeni", s-a plâns comerciantul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Martie 2020
Stire din Economie : Ce rezervă de aur are România?
Marţi, 14 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Cum stăm cu inflația?
Duminică, 05 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Iată ce rezervă de aur are România!
Pagina a fost generata in 0.7109 secunde