Profilul vânătorilor de job-uri. Cu ce se laudă constănțenii și ce știu să facă în realitate

672
8
Profilul vânătorilor de job-uri. Cu ce se laudă constănțenii și ce știu să facă în realitate - profilulsomerului2-1433770188.jpg

Articole de la același autor

România este pe al patrulea loc în ceea ce privește numărul celor care își caută un job european imediat după Italia, Spania și Croația. Peste 11.500 de români vor în prezent un loc de muncă în UE, iar cele mai căutate job-uri sunt cele de chelner, profesor de limbi străine sau recepționer, reiese din statisticile EURES.

Chiar dacă cei mai mulți au diplome de licență și master de la diverse facultăți, preferă să vâneze un job care n-are legătură cu specializarea, dar care este mai bine plătit decât în țară.

Există locuri de muncă și în România, dar…

Pentru că au trecut de o perioadă de criză, angajatorii sunt mai atenți la costuri și-atunci preferă să externalizeze anumite procese din cadrul companiilor folosind serviciile angajaților din țări emergente, unde forța de muncă este mai ieftină. Acest segment denumit BPO (Business Process Outsourcing) este și în România, în special în Capitală, unde se fac angajări masive. Se știe că e nevoie mare de forță de muncă în IT, dar și că zona de call center este una unde se găsesc joburi destul de ușor, mai ales dacă și o a doua limbă străină este stăpânită bine.

În țară, producătorii mari de componente auto sunt cei care caută personal. Paradoxul angajărilor din segmentul auto constă în aceea că, deși există o mare nevoie de tineri calificați, școlile de meserii și liceele profesionale reprofilate după 1989 în licee teoretice, au pierdut legătura cu piața muncii și oferă diplome în consecință, spun specialiștii.

Principalele dificultăți în găsirea unui job

Lipsa de flexibilitate, rezistența la relocare, aroganța, mândria, minciuna, și refuzul de a învăța lucruri noi sunt câteva dintre principalele "calități" ale multora dintre candidații români.

"Unii ies din facultate, unde învață lucruri destul de vechi, iar tehnologiile au avansat foarte mult. Nu poți să te angajezi cu bagajul de cunoștințe pe care îl ai tu și atunci angajatorul trebuie să te învețe cum să folosești tehnologiile sale. Pe de altă parte, unii se plâng că nu sunt locuri de muncă, dar chiar sunt locuri în țară unde firma e dispusă să plătească ca să aducă oameni din altă parte. De exemplu, dacă vrei să angajezi un inginer de la Constanța la Ploiești, nu o să vrea să își lase familia, prietenii și atunci companiile preferă să aducă străini pentru că românii nu vor să plece de acasă", a declarat Leonard Rizoiu, managerul unei companii de recrutare. Și asta nu este tot. În peste 80% din CV-uri există distorsionări ale abilităților și cunoștințelor candidaților, iar în 75% din interviuri aceștia exagerează când vine vorba despre atribuțiile avute la fostele locuri de muncă, iar aproape toată lumea tinde să treacă la competențele lingvis-tice "engleză avansat", spun specialiștii în resurse umane.

"Peste 45 de ani nu angajăm"

Este realitatea dramatică pe care mulți dintre cei care chiar dacă au experiența necesară cerută de angajator, nu sunt selectați din cauza vârstei.

"Sunt și meserii unde senioritatea, experiența, înțelepciunea acestor persoane își găsesc foarte bine locul, dar există un paradox: ne plângem că nu avem specialiști, totuși nu ne atingem de oamenii trecuți de 45 de ani pentru că acea inflexibilitate este foarte acută în cazul acestora. Nu mai au proactivitatea și dinamismul cuiva de 25-30 de ani. Fizic nu mai pot ține ritmul indiferent despre ce tip de muncă vorbim. Plus că gradul de concedii medicale este mai mare la cei cu o vârstă mai înaintată. Și atunci ca angajator ce faci? Fluxul nu poate sta în loc și trebuie să mai plătească încă un om care să facă treaba celui care este în concediu. Practic, te gândești că decât să iei unul de 45 de ani, mai bine nu angajezi", a mai adăugat Leonard Rizoiu. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Asclepios
9 iunie 2015
Lumea e a ta

Se vorbeste cam fara mijlocirea neuronilor despre reticenta relocarii. Pai daca ai un apartament platiti in decursul vietii si ai ramas somer, cam greu sa vinzi ,sa gasesti imediat altceva in alta localitate,sa te muti ,sa incepi lucrul sigur ca nu vei fi data afara peste un an. Tanar absolvent,iar e cam nasol sa mergi in alt oras,sa platesti gazda,sa-ti asiguri supravietuirea din salariul sigur de tot cacatul pe care-l poti primi. Adica daca si asa esti considerat sclav,macar pleci in strainatate,lucrezi ca necalificat si asta este,astepti pana la viitorul razboi mondial,poate atunci va reincepe ceva altfel.Oricum,solutiile in Romania sunt oferite asa ca sa ramai obedient fraier. Mai bine e sa-ti gasesti singur solutii,sa nu te mai gandesti ca parasirea tarii e rusinoasa cand de fapt rusinos este pentru cei care ne fac sa plecam de aici.Nu e o rusine sa traiesti si nu trebuie sa-ti pese decat de familia ta,asta este acum important.Nu gasesti de munca aici,te du dara si nu te mai intoarce,mergi si uita tot raul ,fii altceva daca roman nu e rentabil pentru tine.

pt dl Leonard Rizoiu
9 iunie 2015
45 de ani

Intr-o zi vei implini si tu varsta de 45 de ani si apoi si pe cele de dupa. Vei vedea atunci cum te vei simti cand cineva va vorbi despre persoanele de peste 45 de ani. Cei tineri sunt mai dinamici dar nu au experienta iar cum se face scoala astazi.... Hai sa fim seriosi...Iar in ceea ce priveste deplasatul in alta localitate, du-te tu si lasa-ti sotia si copiii in lat oras , sa vedem cat iti va dura casnicia .

cata
9 iunie 2015
Cautam colaboratori seriosi

Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: [email protected]

Ana
9 iunie 2015
45 ani

Stimate Domn , intr-o zi vei implini si tu 45 de ani . Scuza concediilor medicale nu sta in picioare . Nu stiu experienta ta in asa ceva ( recrutare si selectie ) , dar motivul neangajarii unei persoane de 45 de ani consta in faptul ca angajatorul nu poate manipula la fel de usor un om de 45 de ani , ca atunci cand ia un tanar de 24-25 de ani si acela este sclav pe la banci si este in stare sa faca orice , pentru ca nu stie ca va implini si el 45 de ani . Asadar , trufia de a fi tanar ... o sa cada in curand

Răspuns la: 45 de ani
Adăugat de : pt dl Leonard Rizoiu, 9 iunie 2015
Intr-o zi vei implini si tu varsta de 45 de ani si apoi si pe cele de dupa. Vei vedea atunci cum te vei simti cand cineva va vorbi despre persoanele...
Ana
9 iunie 2015
45 ani

Stimate Domn , intr-o zi vei implini si tu 45 de ani . Scuza concediilor medicale nu sta in picioare . Nu stiu experienta ta in asa ceva ( recrutare si selectie ) , dar motivul neangajarii unei persoane de 45 de ani consta in faptul ca angajatorul nu poate manipula la fel de usor un om de 45 de ani , ca atunci cand angajeaza un tanar de 24-25 de ani si acela este sclav pe la banci si este in stare sa faca orice , pentru ca nu stie ca va implini si el 45 de ani . Asadar , trufia de a fi tanar ... o sa cada in curand

Răspuns la: 45 de ani
Adăugat de : pt dl Leonard Rizoiu, 9 iunie 2015
Intr-o zi vei implini si tu varsta de 45 de ani si apoi si pe cele de dupa. Vei vedea atunci cum te vei simti cand cineva va vorbi despre persoanele...
Robert
17 iunie 2015
Nu sunt total de acord

In legatura cu relocarea, sa stii ca afara minim 70% din populatie asa lucreaza. Traiesc in Paris momentan, lucrez - nu ca necalificat, ci ca inginer - iar in bransa mea peste 90% din oameni lucreaza pe contracte ce implica relocarea, atat in tara lor cat si in Europa. Din pacate, relocarea este vazuta cu scepticism doar de romani, care au sindromul legarii de glie. In plus, chiar daca ai achizitionat un apartament, il poti achita in rate cu banii pe care ii faci, chiar prin relocarea in alta localitate/tara. Vorbesc aici pentru joburi calificate exclusiv. Cred ca punctul tau de vedere cu tanar absolvent, gasit gazda etc se refera strict la munca necalificata, pentru ca pe munca calificata, pana si in Romania iti poti aranja astfel incat sa te descurci financiar cu o relocare... Peace!

Răspuns la: Lumea e a ta
Adăugat de : Asclepios, 9 iunie 2015
Se vorbeste cam fara mijlocirea neuronilor despre reticenta relocarii. Pai daca ai un apartament platiti in decursul vietii si ai ramas somer, cam...
daniela
25 iunie 2015
cea mai noua oferta de lucru

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0662 secunde