Probleme cu somnul? Testări la preț redus, la Medstar General Hospital

240
Probleme cu somnul? Testări la preț redus, la Medstar General Hospital - apneemedstar2-1488820340.jpg

Articole de la același autor

Extrem de multe persoane au probleme cu somnul, însă fără a le da prea multă importanță. Cu toate acestea, medicii constănțeni sunt de părere că tulburările de somn trebuie investigate, deoarece pot semnala o boală ce se numește apnee în somn. Această afecțiune este ușor de recunoscut, persoanele afectate au perioade în timpul somnului când au întreruperi ale respirației, au un somn agitat, neodihnitor, sforăie, au tulburări de atenție, concentrare și memorie în timpul zilei, din cauza privării de somn.

Dar, vestea bună este că acum toți constănțenii pot beneficia de testări la preț redus pentru depistarea apneei în somn, la Medstar General Hospital. Pentru că în luna martie a fiecărui an se celebrează Ziua Somnului, în cadrul Laboratorului de Somnologie al MEDSTAR General Hospital se vor efectua testări pentru Sindromul de apnee în somn cu o reducere de 20%. Perioada de desfășurare a promoției este 1-10 martie, așadar au mai rămas doar 4 zile în care se poate beneficia de această testare.

"Apneea în somn se diagnostichează extrem de simplu, cu ajutorul unui aparat numit poligraf, care se montează seara. Pacientul doarme cu acest aparat la domiciliu și îl returnează a doua zi. Medicul interpretează datele obținute cu ajutorul aparatului și stabilește dacă există un sindrom de apnee în somn (SAS) și tipul acestuia. Consecințele acestei afecțiuni sunt extrem de grave, de aceea trebuie diagnosticată din timp. Perioadele de întreruperi ale respirației duc la scăderea oxigenului în sânge pe parcursul nopții, scădere care afectează în special creierul și inima. Prin somnolență excesivă pe timpul zilei, apneea în somn netratată poate avea consecințe vitale pentru pacient, iar dacă pacientul este șofer sau dacă are o meserie în care o decizie greșită poate face victime inocente, riscurile pot fi incalculabile", atenționează dr. Doina Pîrîu, medic primar pneumolog, specialist alergolog.

Pentru detalii și programări, nu ezitați să apelați numerele de telefon: 0241.638.251, 0722.574.250, 0241.940. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4294 secunde