Principesa Moștenitoare Margareta, patronul regal al Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei

183
Principesa Moștenitoare Margareta, patronul regal al Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei - regelemihaiprincipesamargareta-1493393326.jpg

Articole de la același autor

Batalionul Logistic al Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei va primi numele "Regele Carol al II-lea al României", conform deciziei autorităților de stat poloneze.


Totodată, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a fost rugată să ofere patronajul său Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei.


Brigada Mecanizată 17 "Wielkopolska" este urmașa Regimentului polonez de infanterie 57, care a primit în anul 1937 numele "Regele Carol al II-lea al României".


Custodele Coroanei române a primit cu mândrie și cu gratitudine propunerea oficialilor polonezi, considerând că această nobilă inițiativă contribuie la aprofundarea relațiilor bilaterale româno-poloneze, pe dimensiunea de apărare și de securitate națională, ca și în perspectiva europeană comună a țărilor noastre. 


Inițiativa poloneză este considerată de Custodele Coroanei drept un remarcabil exemplu de conlucrare în cadrul Uniunii Europene, împletind prezentul cu valorile istoriei moderne, atât de încercată, a continentului nostru.
Ca o fericită coincidență, ceremoniile consacrate acestui eveniment vor avea loc în preajma zilei de 10 Mai. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7625 secunde