Principesa Margareta donează o mie de cărți elevilor constănțeni

295
1
Principesa Margareta donează  o mie de cărți elevilor constănțeni - principesa-1508686503.jpg

Articole de la același autor

Principesa Margareta a sosit, ieri, la Constanța, unde va dona peste o mie de volume, în programul național de lectură "Cărțile copilăriei". Ea va efectua astăzi, 23 octombrie, o vizită în județul Constanța, unde le va oferi elevilor Colegiului Național de Artă "Regina Maria", dar și celor din comuna Albești, peste o mie de volume de carte. În același timp, copiii vor primi și volumul "Margareta a României. O principesă în serviciul țării regăsite", scris de Adrian Cioroianu și ilustrat de Yanna Zosmer.

Prin această lucrare, copiii și tinerii vor descoperi că nu toate familiile regale sunt la fel și că destinul Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta nu seamănă cu viața de basm a altor prinți și prințese, deși părinții săi au fost capete încoronate.

"În anul nașterii sale, Regele Mihai și Regina Ana trăiau în exil, fiind nevoiți să rămână departe de țara lor. Cititorii vor avea plăcuta surpriză de a descoperi o mică principesă căreia îi plăcea să hoinărească cu bicicleta sa roșie, să se joace cu surorile sale mai mici, Elena, Irina, Sofia și Maria și care credea că toate reginele dau de mâncare găinilor și merg la piață să vândă produse din grădină. Principesa a crescut păstrându-și firea pozitivă, principiile de viață și încrederea neștirbită în valorile morale. Povestea destinului său este o adevărată lecție de viață: și-a iubit părinții și bunicii, a învățat mai multe limbi și a călătorit în întreaga lume, înainte de a-și regăsi propria țară, România, tărâmul fermecat despre care i se povestise întreaga viață", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Majestății Sale Regelui Mihai I.

Comentează știrea

Elev si Carte
23 octombrie 2017
Biblioteca

Ideea e buna per ansamblu, citeva carti in pllus sint binevenite. Dar si mai bine ar fi sa fie si citite, macar cele cu povesti. La un calcul estimativ (cite 2 clase a 30 elevi pe grupe de virste), inseamna cam 2x30x4 = 240 elevi pt. ciclul primar. Nu cunosc si beneficiarul cartilor,dar ar fi mai indicat sa fie direct elevul decit biblioteca ! Adica ar fi suficiente carti pt. ca fiecare elev sa poata beneficia de un exemplar individual de carte de povesti. E mult mai probabil asa ca darul sa fie si folosit si corespunzator.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1654 secunde