Primul caz de infecție cu virusul West Nile, confirmat în România

125
Primul caz de infecție cu virusul West Nile, confirmat în România - atentiebarbatinfectatcuvirusulwe-1563531630.jpg

Articole recomandate

Primul caz de infecție cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat, joi, în Galați, la un bărbat de peste 80 de ani.


Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în perioada 3 iunie – 18 iulie a fost înregistrat un caz de infecție cu virusul West Nile. Cazul confirmat a fost înregistrat la grupa de vârstă peste 80 de ani, la un bărbat din Galați.

Specialiștii recomandă populației să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să folosească substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor, precum și substanțe insecticide în locuință și în jurul locuinței, să folosească plase de protecție la ferestre, să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei și să îndepărteze recipientele de apă statută și gunoiul menajer.

Anul trecut, în România s-au înregistrat 36 de decese la nivelul întregii țări din cauza virusului West Nile, care se transmite prin înțepătura mai multor specii de țânțari. Europa se confruntat în 2018 cu un număr extrem de mare de îmbolnăviri cu virusul West Nile. De la începutul lui 2018 până pe 6 septembrie au fost înregistrate peste 1.000 de cazuri: aproape 800 în țări membre UE și alte 314 în state care nu fac parte din blocul comunitar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.785 secunde