Primăriile Constanţa, Costineşti şi Mangalia, amendate de Garda de Mediu

Luni, 10 Mai 2021, 14:40
403
Acțiunile de inspecție și control ale comisarilor Gărzii de Mediu Constanţa au continuat, weekendul trecut, în mai multe unităţi administrativ-teritoriale din județul Constanța. Comisarii au verificat, în special, starea de salubrizare a localităților Constanța, Costinești și Mangalia.
Pe raza celor trei unități administrativ teritoriale au fost identificate terenuri insalubre și mai multe depozite neorganizate de deșeuri. S-a constatat că UAT-urile verificate nu au adoptat și nu au implementat măsuri eficiente privind salubrizarea terenurilor neocupate funcțional, precum și măsuri de prevenire a abandonării deșeurilor pe terenurile din zonele de competență. 
Fiecare UAT a primit câte o amendă în valoare de 15.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor și câte un  plan de măsuri cu termene de remediere a deficiențelor constatate.
Astfel, în prima săptămână a lunii mai, comisarii au efectuat verificări pe această tematică la UAT Limanu, UAT Constanța, UAT Costinești și UAT Mangalia, fiecare fiind sancționată cu amendă de 15.000 lei. 
În zona Năvodari s-au efectuat verificări la șantiere de construcții, o societate fiind amendată cu 40.000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor generate. Acțiunile de control sunt în derulare pe raza UAT Năvodari, fiindu-se solicitate informații privind proprietarii şi deținătorii terenurilor pe care au fost identificate deșeuri.


Pagina a fost generata in 0.1909 secunde