Primăria Medgidia va executa servicii de dezinsecţie. Apicultorii sunt avertizaţi să ia măsuri

121
Primăria Medgidia va executa servicii de dezinsecţie. Apicultorii sunt avertizaţi să ia măsuri - dezinsectie-1600259344.jpg
Primăria Medgidia va efectua în perioada 20–22 septembrie, servicii de dezinsecţie pe raza localităţii. Sunt vizate spaţiile verzi, terenurile şi clădirile care aparţin domeniului public al municipiului Medgiadia.


Substanța utilizată la dezinsecţie este Cymina plus, folosită pentru combaterea insectelor adulte. Substanţa se regăseşte în Registrul Național al Produselor Biocide avizată pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății și fac parte din grupele III și IV de toxicitate. 


În acest  sens, Primăria Medgidia face următoarele precizări: substanţa este toxică pentru albine şi anunţă deţinătorii familiilor de albine să ia toate măsurile pentru a proteja viaţa acestora. Pentru oameni şi animale substanţa nu este toxică, dar se recomandă ca părinţii, să-şi supravegheze copiii, să nu ajungă în raza de acţiune a aparatului generator de ceață rece și caldă. Persoanelor vârstnice, astmatice sau cardiace, se recomandă, ca pe durata efectuării acțiunii de dezinsecție să evite ieșirile și să păstreze o distanță de 50 de metri de raza de acțiune a aparatelor. Pentru animale şi păsări nu se impun măsuri de protecție. De asemenea, în zilele de 25, respectiv 28 septembrie se va proceda la dezinfectarea tuturor secțiilor de votare de pe raza localităţii Medgidia, ca urmare a desfășurării  procesului electoral din data de 27 septembrie.


Acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 și cu recomandările Institutului Național de Cercetare–Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6857 secunde