Primăria Constanţa. Părinţii care pleacă la muncă în străinătate, fără copii, obligaţi să notifice autorităţile

352
Primăria Constanţa. Părinţii care pleacă la muncă în străinătate, fără copii, obligaţi să notifice autorităţile - primariaconstantaparintii-1614685688.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanţa informează persoanele care intenţionează să plece pentru a lucra în străinătate şi au copii minori în întreţinere să se prezinte la sediul Serviciului protecţia și promovarea drepturilor copilului din strada Unirii, nr.104, în vederea notificării, în conformitate cu prevederile Legii nr. 272/2004 republicată.
„Părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care locuieşte copilul, care urmează să plece la muncă în străinătate, are obligaţia de a notifica această intenţie serviciului public de asistenţă socială de la domiciliu, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi ţara. Serviciul protecţia copilului va monitoriza ulterior modul de creştere şi îngrijire a minorilor rămaşi în ţară”, precizează reprezentanţii autorităţilor.
Această dispoziție este aplicabilă și tutorelui, precum și în cazul în care ambii părinți urmează să plece la muncă întru-un alt stat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1131 secunde