Primăria Constanța începe distribuirea pachetelor cu ajutoare de la UE

980

Articole de la același autor

Începând de astăzi, autorităţile locale din Constanţa distribuie pachetele cu ajutoare pentru persoanele cu venituri reduse. Acestea pot fi ridicate de luni până vineri, între orele 8.00 şi 15.00, de la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 4.

Este vorba despre pachetele cu produse de igienă și produse alimentare acordate în baza Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD 2019/2021. Beneficiază familiile și persoanele singure care au un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei şi persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei hotărâri, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Pachetele se ridică personal de către destinatarii finali pe baza actului de identitate. Pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei, titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept, se ridică pachete pentru toți membrii familiei.

Un pachet cu produse de igienă cântărește cinci kg și conține cinci periuțe de dinți, patru tuburi cu pasta de dinți de câte 75 ml, 500 ml de săpun lichid, 800 ml şampon pentru copii, 500 ml şampon pentru adulți şi 2,7 kg de detergent pentru rufe.

Un pachet cu produse alimentare cântărește 28,4 kg și conține cinci pungi de câte 1 kg de făină albă de grâu, 4 kg de mălai, două pungi de paste făinoase, 4 litri de ulei, două pungi de zahăr, patru pungi de orez, cinci cutii de conserve carne vită, trei cutii de conserve cu carne de porc, cinci cutii cu pateu de ficat de porc şi două cutii de compot de fructe.

„De exemplu, o familie beneficiară a alocației pentru susținerea familiei constituită din cinci membri va primi cinci cutii cu alimente și cinci cutii cu produse de igienă, deci va trebui să transporte acasă cantitatea de 167 kg.

Pentru buna desfășurare a activității în contextul epidemiologic actual, vă rugăm să păstrați distanțarea socială corespunzătoare, pentru a nu pune în pericol sănătatea dumneavoastră și a celor din jur. Pentru informații suplimentare vă rugăm să apelați numerele de telefon 0341/448.530 și 0341/454.669”, transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3214 secunde