Primăria Constanța îi școlarizează pe locatarii cartierului "Henri Coandă"

673

Articole de la același autor

Despre cartierul "Henri Coandă" și locuitorii acestuia s-au spus multe. Unii dintre ei își văd de treabă, se duc liniștiți la serviciu în fiecare zi, își trimit copiii la școală. Alții, însă, trăiesc din ajutoare sociale, pe considerentul că nu găsesc de muncă. După ce le-au dat un acoperiș deasupra capului, autoritățile locale îi trimit acum la școală, pentru a le fi mai ușor să se angajeze.

Este vorba despre proiectul Măsuri integrate pentru o viață mai bună, derulat de Primăria Constanța, în parteneriat cu Liceul Teoretic "Decebal". Beneficiarii sunt sprijiniți și consiliați să se califice într-o meserie sau să își finalizeze studiile. În cursul zilei de marți, 30 octombrie, a avut loc prima întâlnire în cartier a reprezentanților autorităților locale cu cei ai asociațiilor de proprietari din zonă, care au ajutat la identificarea persoanelor care s-ar putea califica pentru a beneficia de măsurile proiectului.

Deja, 33 de persoane beneficiază de a doua șansă la școlarizare. Anul acesta, există deja 15 absolvenți ai clasei întâi și 12 ai clasei a cincea. Pentru clasele a doua și a șasea și-au arătat interesul mai multe persoane, fiind înscrise 17, respectiv 16, cu vârste cuprinse între 12 și 45 de ani.

"Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din populația rezidentă a zonei de intervenție ce înglobează și campusul social «Henri Coandă»", explică reprezentanții Primăriei Constanța.

12 milioane de lei pentru a-i trimite la școală și la muncă

Potrivit acestora, în cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătățire a nivelului de educație în rândul preșcolarilor și elevilor romi și neromi, de stimulare a capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a celor care intenționează să demareze o activitate pe cont propriu, precum și de creștere a accesului la servicii sociale și de asistență medicală de înaltă calitate.

Programul propune astfel soluții pentru rezolvarea multiplelor probleme cu care se confruntă rezidenții campusului social, dar și ceilalți locuitori din zonă, contribuind la reducerea numărului persoanelor rome și nerome aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și care locuiesc în comunitatea marginalizată.

Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani și are o valoare de 11.971.625 lei, din care peste 10 milioane de lei sunt bani nerambursabili din Fondul Social European și peste 1,5 milioane de lei de la bugetul național. Contribuția Primăriei Constanța este de 268.440,52 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5372 secunde