Primăria Constanţa, amendată pentru că nu asigură suficiente spaţii verzi şi nu le îngrijeşte

3129
Primăria Constanţa, amendată pentru că nu asigură suficiente spaţii verzi şi nu le îngrijeşte - spatiiverzi-1631093486.jpg

Articole de la același autor

Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au realizat, între 20 august şi 1 septembrie, un control la Unitatea Administrativ Teritorială Constanța ca urmare a unei tematici transmise de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, pentru verificarea respectării legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi.

În urma verificărilor s-a constatat că este constituit Registrul Local al Spațiilor Verzi al municipiului Constanța. Conform acestuia suprafaţa totală de spațiu verde din municipiul Constanța este de 6042 ha, iar suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor este de 17,70 mp.

„Deoarece nu au fost respectate prevederile legale de asigurare a unei suprafețe de 26 mp/locuitor din terenul intravilan s-a impus întocmirea unui program în care vor fi evidențiate etapele de realizare a obligației de a asigura din terenul intravilan o suprafata de spațiu verde de minimum 26 mp/locuitor și s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 50.000 lei conform prevederilor art. II alin (2) din OUG 114/2007. De asemenea s-a constatat că spațiile verzi nu sunt întreținute corespunzător și s-a impus refacerea și îngrijirea corespunzătoare a acestora”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6834 secunde