Prima zi de căldură de la RADET: inundații în apartamente și puhoi de reclamații

1905
3
Prima zi de căldură de la RADET: inundații în apartamente și puhoi de reclamații - caldura-1476892362.jpg

Articole de la același autor

La numai o zi de când au dat drumul la calorifere, Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice (RADET) s-a confruntat deja cu o serie de probleme. Astfel, la o parte dintre imobile nu s-a făcut etanșeitatea corespunzătoare a instalațiilor la consumatori. Foarte multe asociații de proprietari au reclamat că au apar-tamente care s-au inundat, asta în timp ce alții au preferat să nu dea încă drumul la căldură de la subsol, dar așteptau cu nerăbdare căldura. "La ora actuală, am pornit toate punctele termice și estimăm să rezolvăm toate probleme apărute cât mai curând. Recunoaștem că au apărut probleme care sunt inevitabile, dar noi gestionăm un portofoliu de 68.000 de apartamente și o rețea a câte 223 kilometri de canal termic în patru locații, deci la un calcul simplu reiese că avem aproximativ 1.000 de kilometri de conducte puse cap la cap. La asemenea dimensiuni, apar cu siguranță probleme, dar ele sunt rezolvate", ne-a declarat directorul RADET, Liviu Popa. 


Problemele, a precizat acesta, sunt din două categorii, care țin de etanșeitatea instalațiilor, atât la consumatori, cât și cele de la RADET. Prin urmare, lucrătorii Regiei intervin la diverse adrese unde au apărut inundații sau la alții, unde nu era căldură, dar în multe situații asociațiile nu porniseră căldura de la subsol. "Am avut și sesizări de la asociații, unde nu era căldură, dar la fața locului am constatat că tot blocul avea robinetele închise. Problema este că noi nu le putem deschide decât cu acordul asociațiilor. Aceasta este strict treaba lor. Oricum, toate aceste probleme, specifice momentului de start, sunt ușor de soluționat. Din experiența ultimilor ani, în primele două săptămâni este la fel: mai cedează o armătură, o mufă etc.", a subliniat Popa. El a mai spus că necesarul de căldură în această perioadă trebuie asigurat de către furnizor, respectiv RADET, iar consumatorul are, la branșamentul blocului, un contor de energie termică, având astfel posi-bilitatea să își controleze consumul și costurile, închizând robinetele. Tocmai de aceea, asociațiile sunt sfătuite să își facă o minimă investiție și să își monteze robinete termostatate, care permit consumatorilor să își regleze necesarul de căldură și orice modificare, spre sensul de închidere a unui robinet, lucru ce micșorează ulterior costul facturii. 


În ceea ce privește prețul metrului cub de apă caldă, acesta are două componente: cea volumică, ce se plătește către RAJA și o componentă de energie termică, ce se achită la RADET și este calculată ținând cont de temperatura apei calde, față de temperatura apei reci. Astfel, în funcție de numărul de debranșări, costurile pe fiecare asociație în parte sunt diferite și nicidecum egale. 


Comentează știrea

qed
20 octombrie 2016
multi idioti

raportul inundatiilor apartamentelor este invers proportional cu IQ-ul locatarilor. cu cat este mai mare numarul inundatiilor cu atat este mai mica valoarea IQ-urilor.

locuitor
20 octombrie 2016
DE ALE URBEI !

Cum ramane cu iernile viitoare ?! Cum ramane cu asfaltatul strazilor de la perfiria orasului si chiar din restul urbei noastre ?! Cum ramane cu microbuzele si inlocuirea acestora cu autobuzele / minibuzele promise in campania electorala ?! Cum ramane cu amenajarea celor doua pietze comerciale : " GRIVITZA " si " BALADA " si trotuarele din municipiul Constantza, care trotuare sunt ca si strazile, sunt de plans ?! Ghenele de gunoi, balariile si mizeria din localitatea noastra sunt cat pe ce, chiar au inceput sa apara boli infectzioase : enterocolita, meningita, hepatita......... ! Domnule primar D Fagadau, multzumim pentru unele ajutoare, insa nu sunt deajuns pentru cate probleme imediate, care nu suporta amanare si trebuiesc rezolvate, problemele ramase in " plop " de la fostul primar R ST MAZARE, care fost primar intr-un mandat si 1/2, nu s-a mai ocupat de acest oras, ci de : statziunea Mamaia ! Constantzenii si-au pus sperantzele in dumneavoastra domnule primar, ca ce vetzi face treaba buna, insa rezultatele muncii primarului si ale membrilor consiliului local, intazie sa apara si sa fie evidente, cand incepetzi o treaba, trebuie sa o ducetzi pana la capat, exemplu : drumurile cuprinse intre cimitirul municipal si casele de la curte ale cartierului " Coiciu ", astfel de exemple sunt multe, dar ma opresc si asteptam rezultatele sa apara, daca nu, asteptam alegerile locale viitoare si procedam in consecintza.......... , ca timpul trece !

Bilobilo
24 octombrie 2016
Generatia Mazare

Citez: "Domnule primar D Fagadau, multzumim pentru unele ajutoare" am incheiat citatul. Generatia ex-Mazare? Ce ajutoare fratilor, fi-v-ar ajutoarele sa va stea in GAT!! Acum o sa-l plangeti pe Mazare ca pe Ceausescu??

Răspuns la: DE ALE URBEI !
Adăugat de : locuitor, 20 octombrie 2016
Cum ramane cu iernile viitoare ?! Cum ramane cu asfaltatul strazilor de la perfiria orasului si chiar din restul urbei noastre ?! Cum ramane cu...

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Octombrie 2016
Stire din Social : RADET începe citirea contoarelor
Luni, 17 Octombrie 2016
Stire din Social : Cum ne putem debranșa de la RADET
Pagina a fost generata in 0.4297 secunde