Prima tranșă de vaccin antigripal sosește la Constanța. Cine sunt beneficiarii

243
Prima tranșă de vaccin antigripal sosește la Constanța. Cine sunt beneficiarii - vaccin1-1568315237.jpg

Articole de la același autor

Veste bună pentru constănțeni. Direcția de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța va primi, în zilele ce urmează, mult așteptatul vaccin antigripal. Vestea proastă: populația nu va avea acces la el, întrucât prima tranșă din cele patru care vor fi distribuite este destinată imunizării personalului medical. Potrivit reprezentanților DSPJ, anul acesta, județului nostru i-au fost repartizate 149.860 de doze de ser. 


Știm cu toți că, odată cu scăderea temperaturii, vor apărea și primele cazuri de gripă. Mult nu mai este până atunci, așa că populația trebuie să fie pregătită din timp pentru a înfrunta supărătoarele afecțiuni respiratorii. De ce? 


"Pentru că, deși poate părea banală la prima vedere, gripa poate fi însoțită de numeroase complicații. Așadar, pentru a o preveni, imunizarea este cea mai eficientă soluție. Nu vă gândiți că dacă v-ați vaccinat anul trecut, serul va avea efect și anul acesta, pentru că vă înșelați amarnic. Vaccinul antigripal suferă modificări în fiecare an, deci vaccinarea nu ar trebui să fie opțională, ci obligatorie. Chiar și vaccinându-vă, tot există riscul să vă îmbolnăviți. Partea bună a lucrurilor este că, dacă vă imunizați, veți face o formă mai ușoară de gripă, fără complicații. Sfatul meu este ca, atunci când aveți febră, dureri de cap, vă simțiți obosiți ori aveți impresia că nu mai aveți putere sau vă curge nasul, dați fuga repede la medic, pentru că acestea sunt simptome specifice gripei", ne-a declarat dr. Iulia Cojocaru, medic de familie. 


Potrivit șefului Direcției de Sănătate Publică Județeană, Cristina Schipor, constănțenilor le vor reveni în acest sezon rece, 149.860 de doze de ser. 


XXX 
La nivel național, Ministerul Sănătății (MS) a decis să repartizeze, în 2019, în întreaga țară, aproximativ un milion de doze de vaccin antigripal. Acestea ar trebui să fie distribuite direcțiilor de sănătate publică, începând cu data de 15 septembrie. 
În concluzie, abia de luna viitoare, dozele de vaccin vor ajunge și în cabinetele medicilor de familie, pentru imunizarea asiguraților. 


Potrivit MS, campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Ea se va derula la cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi, iar beneficiarii sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire: personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani - una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, gravide. 


Mai trist este că, între timp, nu puteți nici măcar să cumpărați vaccinul, chiar dacă vă doriți acest lucru, pentru că acesta nu se află, încă, în depozitele farmaceutice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6042 secunde