Prim-ministrul francez: Relaxarea măsurilor de izolare poate duce la un al doilea val de infectări cu coronavirus

208
Prim-ministrul francez: Relaxarea măsurilor de izolare poate duce la un al doilea val de infectări cu coronavirus - deconfinementlesderniersdetailsd-1588084121.jpg

Articole recomandate

Prim-ministrul francez Edouard Philippe a declarat marți, în cadrul unui discurs susținut în parlament, că țara sa va trebui să aibă grijă foarte mare odată cu relaxarea măsurilor de izolare pentru a reduce riscul unui al doilea val de infectări cu noul coronavirus, informează agerpres.ro.


"Riscul unui al doilea val, care ar lovi un sistem spitalicesc slăbit și ar impune o nouă izolare - care ar ruina eforturile și sacrificiile făcute în aceste opt săptămâni -, este un risc grav și trebuie luat în serios", a declarat Philippe în cadrul unei dezbateri privind măsurile de izolare.


Franța urmează să pună capăt gradual măsurilor de izolare începând cu 11 mai, potrivit Reuters.


Premierul a mai spus Franța va implementa o nouă doctrină privind testarea pentru COVID-19 de la 11 mai, în scopul testării oricui a intrat în contact cu o persoană infectată.


El a precizat că guvernul are obiectivul de a efectua cel puțin 700.000 de teste pe săptămână de la 11 mai, când va începe relaxarea graduală a măsurilor restrictive.


"Odată ce o persoană a fost testată pozitiv, vom începe să-i identificăm și să-i testăm pe toți cei care, simptomatici sau nu, au fost în contact apropiat cu ea. Toți acești contacți vor fi testați și li se va cere să se izoleze", a precizat Philippe.


Prim-ministrul Edouard Philippe a dat asigurări că vor exista "suficiente măști în țară pentru a face față nevoilor începând cu 11 mai", relatează France Presse.


"Primim aproape 100 de milioane de măști chirurgicale pe săptămână acum și vom primi aproape 20 de milioane de măști lavabile pentru publicul larg începând cu luna mai", a spus Philippe în fața deputaților, precizând că personalul din educație și elevii vor primi măști.


Premierul francez a mai spus în discursul său că izolarea impusă drept răspuns la pandemia de COVID-19 a salvat 62.000 de vieți într-o lună, dar că menținerea restricțiilor ar însemna să se riște colapsul economiei.


Edouard Philippe a precizat că a venit timpul să i se explice țării cum vor fi relaxate treptat măsurile de izolare. Cetățenii francezi vor trebui să învețe să trăiască cu virusul și să se protejeze, a adăugat el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6417 secunde