Președintele AMBI: Jumătate din bugetari sunt de prisos. Ei sunt în "șomaj netehnic" de ani de zile

384
Președintele AMBI: Jumătate din bugetari sunt de prisos. Ei sunt în

Articole recomandate



Președintele Alianței Metropolitane București-Ilfov, Vlad Cristian Soare, susține că măsurile luate de guvern în domeniul bugetar arată că jumătate din angajații din acest sector sunt de prisos, din moment ce statul își permite să îi trimită în șomaj tehnic în această perioadă, conform digi24.ro.


Președintele AMBI compară situația din domeniul bugetar cu cea din sectorul privat, unde măsurile luate de patroni au fost mult mai dure.


"Ce guvern! Ce măsură! Noi avem un guvern care bagă în șomaj tehnic bugetarii asigurându-le 75% din salariu pentru cele 2 săptămâni cât stau acasă. Practic din cele 4 săptămâni, bugetarii vor fi plătiți după următoarea schemă: 2 săptămâni - 100% și 2 săptămâni - 75%.


Toate astea, în timp ce în mediul privat se pune problema dacă cineva își mai permite să dea măcar 25% din salariu.


Și atunci îmi pun o întrebare firească: dacă în perioada de criză aparatul statal poate funcționa cu o jumătate din oameni, înseamnă că oricum o jumătate sunt de prisos. Ei sunt în "șomaj netehnic" de ani de zile.


După cum știți, AMBI este prima platforma politică ce și-a asumat în programul sau desființarea a mii de posturi din administrația publică locală mergând pe ideea unei reorganizări teritoriale prin comasarea unităților administrativ teritoriale", a scris Vlad Cristian Soare, președinte AMB, pe Facebook.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7342 secunde