Premierul italian Giuseppe Conte a promis redeschiderea școlilor în luna septembrie

123
Premierul italian Giuseppe Conte a promis redeschiderea școlilor în luna septembrie - edisvmawwaabf3-1587890419.jpg

Articole recomandate

Premierul italian Giuseppe Conte a promis duminică redeschiderea școlilor din țara sa în luna septembrie, subliniind că o eventuală reluare a cursurilor în timpul verii ar fi pus în pericol ''sănătatea copiilor'', transmit AFP și Reuters.


''Școala se află în centrul gândurilor noastre și se va redeschide în septembrie. Toate scenariile pregătite de un comitet de experți prevăd riscuri ridicate de contagiune în cazul redeschiderii școlilor înainte (de septembrie). Este în joc sănătatea copiilor noștri'', a declarat Conte într-un interviu publicat duminică de cotidianul italian La Repubblica.


Instituțiile de învățământ italiene au fost închise la începutul lunii martie din cauza epidemiei de COVID-19, care a cauzat deja moartea a peste 26.000 de oameni, ceea ce face din Italia țara europeană cea mai afectată de noul coronavirus.


De asemenea, șeful executivului italian a confirmat că guvernul de la Roma lucrează la un plan de relaxare treptată a restricțiilor și de redeschidere a activităților industriale începând cu data de 4 mai.


Planul, care vizează redeschiderea unei mari părți a companiilor, mergând de la sectorul manufacturier la construcții, va fi prezentat ''cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare'', dar întreprinderile vor trebui să asigure ''o respectare riguroasă a protocoalelor de securitate'', precum distanțarea socială și purtarea măștii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8027 secunde