PREMIERĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN CONSTANȚA! Intervenție complexă, realizată de medici

364
PREMIERĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN CONSTANȚA! Intervenție complexă, realizată de medici - p10700391326915810-1541240515.jpg

Articole de la același autor

O echipă de medici din cadrul secției clinice Ortopedie – Traumatologie a utilizat pentru prima dată, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" metoda inovativă de reparare biologică a defectelor de cartilaj articular. Noutatea în cazul acestei intervenții este că s-a folosit o matrice de colagen care duce la regenerarea cartilajului articular, in cazul defectelor bine delimitate, la pacientii cu varste cuprinse intre 18 si 55 ani. Astfel de intervenții s-au mai realizat în alte centre medicale din țară , dar, niciodată în cadrul SCJU "Sf. Apostol Andrei" Constanța.

Tehnica implică o metodă specifică de preparare intraoperator a unui gel de fibrină, care are rol atât de adeziv, cât și de stimulare a formării de celule care stimulează colagenul. De mare importanță pentru succesul acestei tehnici sunt preparea și uscarea zonei de cartilaj care primește matricea dar și rapiditatea cu care se face acest lucru, a declarat Ș.L. Dr Bogdan OBADĂ, director medical al SCJU și medic în cadrul secției clinice Ortopedie-Traumatologie.

Pacientul supus intervenției prezenta în plus o leziune completă a ligamentului încrucișat anterior la același genunchi, care a fost rezolvată în cadrul aceluiași timp operator. Astfel, în prima parte a intervenției s-a realizat reconstrucția artroscopică a ligamentului încrucișat anterior iar în a doua parte s-a implantat biomatricea de colagen la nivelul defectului de cartilaj, prin abord minim invaziv.

Intervenția a durat 2 ore și a fost realizată de o echipă complexă de medici : Ș.L. Dr. Bogdan Obadă, dr. Titi Băjenescu, dr. Manar Zekra și dr. Crina Alecu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5434 secunde